Hamit Altıntop'tan eleştirilere yanıt! Ferdi Kadıoğlu açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlardan Sorumlu Yönetici Hamit Altıntop, Norveç maçı ve Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım tercihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hamit Altıntop, "Ne kadar sabırsız olduğumuzu biliyoruz ama herkesin bildiği ve değindiği gibi dün Norveç takımını örnek almak lazım. O kadar eksikleri olmasına rağmen takım halinde nasıl oynanması gerektiğini, eksiklerini aratmadan hocanın beklentilerini nasıl karşıladıklarını gördük. Bizim de beklentimiz ekol olmak. Bu seviyede sonuçlara da odaklanmak gerektiğini unutmadan bunu hedefliyoruz. 'Hamit Altıntop geldi, Stefan Kuntz geldi bu iş tamam' demekle olmaz, hep beraber bunu başarabiliriz. Kimse ben bunu yaparım, tek hoca gelir çözer diye iddia etmiyor. Böyle bir dünya yok. Bugün bile oyunla ilgili, oyuncularla ilgili istişareye başladık. Bu konuda çok açığız, şeffafız. Eleştirileri de kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Altıntop şöyle devam etti:

"YENİ SİSTEM ÇALIŞMALARINA 6 AY ÖNCE BAŞLADIK"

"En büyük eleştiri mental çöküş. Bunu görüyoruz zaten, hissediyoruz. Yeni hoca ile değişimde beklentiler inanılmaz büyüdü, hayır. Ama şundan emin olabilirsiniz, 5-6 günde çalışma ve konsantrasyon yoğun geçti ki bunu ilerleyen günler ve aylarda hissedeceksiniz. Yeni sistem çalışmalarımıza 6 ay önce başladık, genç milli takımları da kapsayan bir çalışma olacak. Hoca eğitim tüzüğümüzün içeriğini değiştirdik, eğitmen hocalarımızı güncelledik. Yolun başındayız. Hayal ettiğimiz olayın ilk adımlarını atıyoruz. Genç milli takım, hocalarımız ve oyuncularımızla bir ağ kuracağız. Avrupa’daki gençlerimizle ilgili bilgiler alacağız, takımlarına ve ihtiyaç olursa ailelerine dönüş yapacağız. Manevi değerleri de ön plana çıkarmak istiyoruz."

FERDİ KADIOĞLU AÇIKLAMASI

Ferdi Kadıoğlu konusunda ise Altıntop, "Milli forma ve bayrak hepimiz için önemli. Ben Almanya'da doğup büyümüş olabilirim ama aynı kültürle büyüdürm. Şimdi de Hakan var, Berkan var. Ferdi'yi bile buna dahil edebiliriz. Belki Türkiye için oynamadı ve oynamayacak bilmiyoruz ama kendisini her anlamda destekleriz. Adı üstünde Ferdi Kadıoğlu. Bir Türk evladı. Biz Spor adamı ve yönetici olarak bu kardeşlerimize destek olacağız" dedi.

Hamit Altıntop türkiye norveç maçı Ferdi Kadıoğlu TFF