Formula 1'de dengeleri değiştirecek transfer teklifi! Hamilton Ferrari'ye mi gidiyor...

Formula 1 Spor haberleri Otomobil
Formula 1'de dengeleri değiştirecek transfer teklifi! Hamilton Ferrari'ye mi gidiyor...

Ferrari, Formula 1'de dengeleri tümüyle değiştirecek bir transfer harekatına hazırlanıyor. İddialara göre İtalyan takımı, Lewis Hamilton'a yıllık 40 milyon sterlin değerinde bir kontrat önerecek.

Mercedes ile tarihi başarılara imza atan ve neredeyse kırılmadık rekor bırakmayan Lewis Hamilton'ın sözleşmesi sezon sonunda sona erecek.

Kazandığı 7 şampiyonlukla, Michael Schumacher ile birlikte tarihin en fazla şampiyonluk kazanan sürücüsü unvanını paylaşan Hamilton, tüm dengeleri alt üst edecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

İngiliz basınından Daily Mail'de yer alan habere göre; Ferrari Başkanı Jonn Elkann bu transferi gerçekleştirmek için oldukça kararlı. Dev transfer hamlesini gerçekleştirebilmek için Başkan Elkann, 38 yaşındaki efsanevi isimle doğrudan görüştü.

Ferrari'nin halihazırdaki kontratıyla yıllık 40 milyon kazanan Britanyalı sürücüye daha fazla bir maaş teklifi yapabileceği belirtildi. Fakat tecrübeli yarışçının önceliğinin para olmadığı ve 8. dünya şampiyonluğunu kazanabilmek adına daha rekabetçi bir ekipte yarışmayı hedeflediği ifadeleri kullanıldı.

DEV HAMLE İÇİN İKİ SEÇENEK

Ferrari, transferin gerçekleşmesi durumunda Sir Lewis Hamilton'a yer açabilmek için Charles Leclerc veya Carlos Sainz'dan birinden vazgeçmek durumunda kalacak. İlk ve en olası seçenek Leclerc ve Hamilton ortaklığının kurulması olarak gözüküyor.

İkinci seçenek ise 7 kez dünya şampiyonu olan pilotu transfer edebilmek için Leclerc'ten vazgeçmek. Fakat bu takım yönetiminin tercih etmek istemediği bir yol.

AİLESİ FERRARI'Yİ İSTİYOR

'Sir' unvanlı Lewis Hamilton'ın ailesi de oğullarının Ferrari takımı için yarışmasını istiyor. Baba Hamilton, oğlunun 2007'de Formula 1 sahnesine adım atmasından sonra verdiği röportajda Hamilton'ı bir gün Ferrari sürücüsü olarak görmek istediğini belirtmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Formula 1 Ferrari Lewis Hamilton Charles Leclerc