Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca'yı destekleyen gazetecinin işine son verildi

Faruk Koca Halil Umut Meler Ankaragücü
Halil Umut Meler'e saldıran Faruk Koca'yı destekleyen gazetecinin işine son verildi

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'ya destek paylaşımı yapan gazeteci Burcu Eken'in işine son verildi.

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler'e Ankaragücü Başkanı Faruk Koca yumrukla saldırmıştı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü skandal olayın ardından muhabir Burcu Eken, Koca'ya destek mesajı paylaşımı yaptı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Bununla da yetinmeyen Ankaragücü'nden bazı kişiler hakemi yerde tekmeledi. Faruk Koca kalp krizi şüphesiyle ve Halil Umut Meler de tedavi için hastaneye kaldırılırken bu skandal olaya tepkiler çığ gibi büyüdü.

"ELLERİNE, KOLLARINA, AYAKLARINA SAĞLIK" PAYLAŞIMI

Öte yandan muhabir Burcu Eken, sosyal medya hesabından Faruk Koca'yı destekleyen bir paylaşım yaptı. Eken, Twitter'dan "Ellerine, kollarına, ayaklarına sağlık." paylaşımını yaptı. Herkes Faruk Koca'yı desteklediğini düşündü.

Bu paylaşımına tepkiler yükselirken Eken, konunun futbolla ilgisi olmadığını, otomatik atılan bir paylaşım olduğunu söyledi. Ardından da Fairplay Events ile olan iş akdinin sona erdirildiğini duyurdu.

HALİL UMUT MELER'E SALDIRI

Süper Lig'in 15. haftasında dün oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası ev sahibi ekibin başkanı Faruk Koca, Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırıda bulundu.

Yediği yumruğun ardından yere düşen Meler'e, Faruk Koca'nın yanındaki yöneticiler ve sahaya atlayan Ankaragüçlü taraftarlar tekmelerle saldırmaya devam etti.

Yaşanan saldırının ardından hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'in sol göz çevresinde kanama ve çatlak tespit edildi.

Yaşananların ardından hastaneye giden Faruk Koca, kalp krizi şüphesiyle sabaha kadar müşahede altında tutuldu.

Yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle Medicana Hastanesi'ne gelen Koca'nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak "Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında" dedi.

DHA'nın haberine göre; Hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayı ile ilgili Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın da aralarında bulunduğu toplam 6 kişi adliyeye sevk edildi. Hastaneden çıkarılan Faruk Koca, Ankara'da Batı Adliyesi'ne getirildi ve diğer saldırganlarla birlikte Savcı tarafından dinlenecek.

Kaynak: Haber Global TV