Fenerbahçe'den haklı galibiyet

Fenerbahçe'den haklı galibiyet

Fenerbahçe oyun anlamında büyük üstünlük kurduğu Hatayspor mücadelesini haklı bir galibiyet ile sonlandırdı. Valencia maçın tartışmasız yıldızıydı.

Giresunspor maçı zor geçince Hatay gibi kritik bir deplasmanda Fenerbahçe’nin ne yapacağı merak konusuydu. Ancak sarı-lacivertliler yarım saatte işi bitirdi, rakibine oyun ve pozisyon anlamında büyük üstünlük kurarak önemli ve haklı bir galibiyete imza attı.

Vitor Pereira, ileri üçlüde Mesut yerine Berisha’yı tercih etti. Rossi ve Valencia’dan vazgeçmedi. Osayi’yi ise ilk kez yedek oturtup bu futbolcunun yerine Ferdi’yi çekip genç Muhammed’i sola attı. Bir diğer sürpriz de Novak’ın üçlünün sağında oynaması oldu.

Gustavo’nun yanında oynamaya devam eden Mert Hakan ise Hatay maçında yakaladığı şansı fazlasıyla iyi kullandı. İlk golde Valencia’ya attığı pas ve ikinci golde kullandığı korner golü getirdi. Valencia demişken maçın tartışmasız yıldızıydı. Onun dinamizmi rakip savunmayı dağıtıyor. İlk goldeki pası güzeldi ama Rossi’nin dokunuşu da çok klastı. Kornerden gelen topa yükselişiyle golü getirdi.

Valencia topu her ayağına aldığında tehlike yarattı, takımı ateşledi. Novak’ın eski günlerindeki gibi kalenin içine girişi de unutulmamalı. Onun da performansı üst düzeydi. Fenerbahçe şunu çok iyi biliyor ki defansta Kim ve Szalai’nin varlığı yetiyor. Kim dün yine kusursuzdu.

Güçlü Hatay defansını neredeyse ceza sahasına bile sokmadı. Fenerbahçe’nin belki de en büyük şansı defansının kale gibi sağlam oluşu. Ferdi’nin oyun planına sadık kalarak kattığı kalite de çok değerli. Muhammed de hocasının güvenini boşa çıkarmadı.

Fenerbahçe sadece yüzde 34 topla oynadı. Rakibi 422 pas yaparken 199’la yetindi ama buna karşı 6’sı isabetli 15 şut çekti, gol beklentisinde 4’ü buldu ve rakibinden kat be kat ceza sahasında topla buluştu. Topun değerini çok iyi bilen, kontralarla rakibini yıpratan Fenerbahçe, oyunun kontrolünü bir an bile elinden bırakmadı, liderlik koltuğuna oturdu. Ortaya konan disiplinli, güvenli ve taktiksel oyun galibiyetin anahtarıydı. Osayi, Pelkas ve Mesut gibi skoru değiştirecek yıldızların da daha kenarda olduğunu unutmamak lazım.