Hakan Çalhanoğlu: "Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Arda Güler"

Inter Fenerbahçe Galatasaray
Hakan Çalhanoğlu: "Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Arda Güler"

İtalya Serie A ekiplerinden Inter'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Türkiye'nin en yetenekli futbolcusunun Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler olduğunu belirterek, "Onun gibisini ilk defa görüyorum" dedi.

Futbol hayatına 5 yıldır İtalya Serie A'da devam eden Hakan Çalhanoğlu, Tivibu Spor'a verdiği özel röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler'den övgüyle bahseden ve taraftarı olduğu Galatasaray'a transfer olacağı iddialarına yanıt veren 28 yaşındaki milli futbolcunun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"TÜRKİYE'NİN EN YETENEKLİ FUTBOLCUSU ARDA GÜLER"

Tahir Karapınar'ın kendisini arayıp "Arda Güler'le görüşür müsün? Onda seni görüyorum" dediğini söyleyen Çalhanoğlu, "Ben de bunun üzerine Arda’yı aradım. Gösterdiği performanstan dolayı kendisini tebrik ettim. Kesinlikle Avrupa'ya gelmesi gerektiğini söyledim. Çünkü bana göre şu anda Türkiye'deki en yetenekli futbolcu o. İlk defa görüyorum onun gibisini. Türk oyuncuların ve özellikle Türkiye'de forma giyen oyuncuların piyasa değeri yukarıya çıkmıyor. Değerini arttırması için Avrupa'ya gelmesi lazım. Ve yeteneği Avrupa'ya yakışıyor. Eminim bizim için bir marka olacak." şeklinde konuştu.

"RIDVAN'IN ALMANYA'DA ÇOK BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Frankfurt'a transfer olmaya hazırlanan Beşiktaş'ın genç yıldızı Rıdvan Yılmaz'la da transferi hakkında konuştuğunu söyleyen Çalhanoğlu, "Rıdvan, Frankfurt'un yanında Torino’dan da bir teklif olduğunu söyledi. 'Hemen Torino'ya git' dedim. Çünkü hem bize yakın hem de Torino iyi bir takım. Ama Rıdvan, tercihini Frankfurt'tan yana kullandı. Almanya Ligi gelişime açık, gençlere çok imkan veriyor. Gelişimi için Frankfurt iyi bir tercih. Rıdvan'ın orada çok başarılı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"BENİ GALATASARAY'A GELMEYE YALNIZCA FATİH TERİM İKNA EDER"

Geçtiğimiz sezonun bitiminde Milan'la sözleşmesinin sona erdiğini ve bonservisinin elinde olduğuna vurgu yapan Hakan Çalhanoğlu, "Galatasaray'ın elinde iyi bir koz vardı. Bonservisim elimdeydi, başkanlık değişimi yüzünden alamadılar. Bu sene olmaz, seneye de olmaz, Inter'le 2 sene sözleşmem var çünkü. Ama eğer Fatih Terim beni arayıp 'Gel!' derse kesinlikle kıramam. Birisi beni Galatasaray’a gelmem için ikna edecekse bunu yapabilecek tek kişi Fatih Hoca'dır. Çünkü onun benim üzerimde emeği çoktur. Milli takıma çağıran, oynatan, zor zamanda yanımda olan, bana değer veren, futbolun dışında da bana sahip çıkan sevgili hocam. Bodrum'a gittiğimde de yanına uğrayacağım." dedi.

"ÇOCUKLUĞUM GALATASARAY'LA KUPA KAZANMANIN HAYALİYLE GEÇTİ"

Çocukluğunun Galatasaray'la kupa kazanmanın hayaliyle geçtiğini söyleyen Çalhanoğlu, "İnsan o formayı giymeyi hayal ediyor. Ne zaman olur, nasıl olur bilmem. Galatasaray taraftarı benim Galatasaraylı olduğumu biliyor. Bunu her zaman dile getirmek istemiyorum. Çünkü sürekli Galatasaray’a transfer haberim çıkıyor ve olmayınca hayal kırıklığı yaşıyorlar. Evet, geçen sene böyle bir ihtimal vardı, temas kuruldu. Ama bu sene ve gelecek sene kesinlikle olmayacağını düşünüyorum. Ama ondan sonrası için ümitlenebilirler. Çünkü kontratım bitmiş olacak. Her şeye açık olacağım. Onlar takımı desteklemeye devam etsinler. Biz Cimbom'luyuz."

Kaynak: Haber Global TV

Hakan Çalhanoğlu Arda Güler