Hakan Çalhanoğlu neler yapıyor öyle! Inter'i uçurdu

İtalya Serie A
Hakan Çalhanoğlu neler yapıyor öyle! Inter'i uçurdu

İtalya Serie A'nın 18. haftasında Salernitana ile Inter karşı karşıya geldi. Hakan Çalhanoğlu'nun damgasını vurduğu maçı Inter 5-0 kazandı.

Inter, İtalya Serie A'nın 18. haftasında deplasmanda Salernitana ile karşı karşıya geldi.

Arechi Stadyumu'nda oynanan müsabakanın 11. dakikasında Inter, temsilcimiz Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde Perisic'in kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Baskılı oyununu devrenin kalan kısmında da sürdüren Simone Inzaghi'nin öğrencileri, 33'te Denzel Dumfries ile bir kez daha rakip fileleri sarstı ve skoru 2-0'a getirdi.

Müsabakanın ikinci yarısında da rakip kalede etkili ataklar gelişten Inter; 52'de yine Hakan Çalhanoğlu'nun asistinde bu kez Alexis Sanchez ile bulduğu golle skoru 3-0'a getirdi.

Zayıf rakibi karşısında etkili oyununu sürdüren lider, 78. dakikada Lautaro Martinez ve 87'de Roberto Gagliardini'nin golleriyle maçı 5-0 galip tamamladı.

Salernitana maçında coşan Hakan Çalhanoğlu, bu sezon 7. asistine ulaştı. Hakan Çalhanoğlu bu sezon 15 maçta 6 gol kaydederken, 7 de asist yaptı.

Inter, üst üste 5. maçından da gol yemeden galip ayrılırken; tarihinde üçüncü kez bu başarıya ulaştı. Siyah Mavililer, daha nöce de 1989 ve 1996'da aynı başarıyı göstermişti.

Inter bu galibiyetle puanını 43 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Lig sonuncusu Salernitana ise 8 puanda kaldı.

 

Hakan Çalhanoğlu İtalya Serie A Inter Salernitana