Hakan Çalhanoğlu Fiorentina maçında oynayamayacak!

Hakan Çalhanoğlu İtalya Serie A Inter
Hakan Çalhanoğlu Fiorentina maçında oynayamayacak!
FOTOĞRAF: Reuters

İtalya Süper Kupası'nda Inter'in Napoli'yi 1-0 yenerek şampiyon olduğu maçta sarı kart gören milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu takımının Fiorentina ile ligde yapacağı maçta cezalı duruma düştü.

Inter ile Napoli arasında oynanan Süper Kupa finalinde sarı kart gören Hakan Çalhanoğlu, Serie A kuralları gereği ligdeki ilk maçta forma giyemeyecek.

Hakan Çalhanoğlu, Napoli'yle oynanan Süper Kupa maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

İtalya Serie A kuralları gereği Süper Kupa'da arka arkaya görülen iki sarı kart 1 maç cezaya neden oluyor. Bu ceza da İtalya Serie A'da çekiliyor.

Hakan Çalhanoğlu, Lazio ile oynanan yarı final maçında sarı kart görmüştü. Finalde ise Napoli karşısında 44. dakikada Kvaratskhelia'ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. İki maç peş peye sarı kart gören milli futbolcumuz bu nedenle Serie A'nın 22. haftasında Inter'in Fiorentina ile oynayacağı maçta görev yapamayacak.

Barella da aynı nedenden dolayı Fiorentina'ya karşı oynayamayacak. Bu maç 28 Ocak günü yapılacak. 23. haftada oynanacak Juventus maçında ise sahada olacak. Öte yanda Süper Kupa'da görülen sarı kartlar nedeniyle verilen cezalar, ligdeki sarı kartları sıfırlamıyor.

Öte yandan Napoli takımı ve taraftarları Hakan Çalhanoğlu'nun bu pozisyonda kırmızı kart görmesi gerektiğini belirterek isyan etti.