Güven Yalçın: "Beşiktaş'ta değişmeyen tek şey, gençlere çok az güvenilmesiydi"

Beşiktaş
Güven Yalçın: "Beşiktaş'ta değişmeyen tek şey, gençlere çok az güvenilmesiydi"

Beşiktaş'tan ayrılarak kiralık olarak İtalya Serie B ekibi Lecce'ye transfer olan Güven Yalçın, Siyah-beyazlı kulüpten ayrılış ve Lecce'ye transfer olma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

HABERGLOBAL.COM.TR / DIŞ HABER

Beşiktaş'tan ayrılarak satın alma opsiyonuyla İtalya Serie B takımlarından Lecce'ye kiralanan Güven Yalçın, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'tan ayrılma kararını yeteri kadar şans bulamaması üzerine aldığını söyleyen Güven Yalçın, "Takımda çok fazla forvet oyuncusu vardı. Kulüp düzeyinde de çok fazla değişiklik oldu, başkan ve antrenör değişti. Değişmeyen tek şey gençlere çok az güvenilmesiydi. Hemen sonuç alabilmek adına hep daha çok tecrübeye sahip oyuncular tercih edildi. Düzenli oynamak ve kendimi geliştirmek konusunda artık güvenim kalmamıştı, bu yüzden ayrılmayı seçtim" dedi.

Lecce'yi tercih etmesinin sebebi olarak transferden sorumlu yönetici Pantaleo Corvino ve eski takım arkadaşı Ljajic'in ismini veren Güven Yalçın, "Corvino, yaptığımız konuşmada Lecce'nin ne kadar güzel bir şehir olduğu ve İtalya'nın kariyerim için en doğru tercih olacağı konusunda beni ikna etti. Ayrıca daha önce İtalya'da oynamış, Beşiktaş'tan takım arkadaşım olan Ljajic'le de konuştum, o da Lecce şehri ve takımı hakkında olumlu görüş bildirdi" ifadelerini kullandı.

Oynamak için sabırsızlandığını söyleyen Güven Yalçın, "Yakın dönemde beni birkaç hafta sahalardan uzaklaştıran koronavirüsle savaştım ancak hastalığı atlattım. Şu an iyi hissediyorum, hazırım. Teknik direktörümüzle konuşacağım ve ona da oynamaya hazır olduğumu söyleyeceğim." dedi.

Rekabetten korkmadığını belirten Güven Yalçın, "Beşiktaş'tayken çok önemli forvet oyuncularıyla rekabet ettim ve birlikte forma giydim. Rekabete girmek benim için problem değil, aksine beni daha fazlasını vermeye teşvik eden bir etken." şeklinde konuştu.

İtalya'da futbolun daha fazla taktik ve daha fazla fizik gücüne dayalı oynandığını söyleyen Güven Yalçın; forma numarası olarak 10'u seçtiğini, bu numaranın ağırlığının farkında olduğunu ve hakkını vermek için çalışacağını söyleyerek sözlerini noktaladı.

Üç sezon önce Bayer Leverkusen alt yapısından 150 bin Euro yetiştirme bedeli karşılığında transfer edilen Güven Yalçın, Beşiktaş formasıyla çıktığı 68 resmi maçta 14 gol attı ve 4 asist kaydetti.

22 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş'la olan sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecek.

Kaynak: Haber Global TV

Lecce Güven Yalçın Beşiktaş