Guardiola'nın kardeşi İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'nın tahtını sallıyor

İspanya La Liga
Guardiola'nın kardeşi İspanya'da Real Madrid ve Barcelona'nın tahtını sallıyor

Kısa vadede harcamalarını stadyum yatırımına kaydıran Real Madrid ve Barcelona'nın karşısına sürpriz bir rakip dikildi. 18 haftada 45 puan toplayan Girona FC İspanya La Liga'da zirveye yerleşti

Futbolda yabancı sermaye İngiltere'ye 2003 yılında Chelsea ile, 2016 yılında İtalya'ya Inter ile akmaya başlarken İspanya uzun yıllar bu nimetten faydalanmayı reddetti. Barcelona kulübü finansal fair play cezalarıyla sarsılıp Messi'yi PSG'ye kaptırma pahasına yabancı sermayeye satışa bir türlü yanaşmadı.

Milenyum döneminde ekonomik kriz nedeniyle batan en meşhur kulüp de İspanya'dan çıkmıştı. Valencia, girdiği borç batağı yüzünden yıldız isimleri David Villa, David Silva gibi yıldızlarını yok pahasına kaptırarak eski şaşalı günlerinden uzaklaşıp hisselerini Singapurlu yatırım ortaklığına devretmek zorunda kalmıştı

Real Madrid ve Barcelona'nın geleneksel yönetim anlayışlarını bozmadığı La Liga'da dengeleri alt üst edecek hamle 750 bin nüfuslu turizm şehri Girona'dan geldi. 2017 yılında Arap Menşeli City Football Group'a satılan Girona FC kısa süre içinde adını bir anda futbol liginin zirvesine yazdırmayı başardı.

GUARDİOLA'NIN KARDEŞİ GİRONA'NIN BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYOR  

Başkanlığını Manchester City teknik direktörü Pep Guardiola'nın kardeşi Pere Guardiola'nın yürüttüğü Girona FC, 18 haftada topladığı 45 puanla zirveye yerleşti. Maçlarını 15 bin kapasiteli mütevazi Montilivi stadında oynayan Katalan ekibi Atletico Madrid ve Barcelona'nın 7 puan önünde lider konumda bulunuyor.

Arkasında Arap sermayesi olsa da Girona para harcama konusunda oldukça temkinli davranıyor. Katalan ekibi bu sezon transfere 17 milyon euro harcadı. Bu rakam yalnızca Arda Güler için kasasından 30 milyon euro çıkaran Real Madrid'in transfer giderinden 112 milyon euro daha az.

Forvet hattına 7 milyon euro'ya alınan Ukraynalı golcü Artem Dovbyk 11 gol 5 asistlik performansla takımını sırtlamış durumda. Bedelsiz olarak takıma katılan deneyimli savunmacı Daley Blind ile Premier Lig tecrübesi olan kaleci Paulo Gazzaniga, Girona'nın başarısında önemli rol oynuyor.

Rüya gibi bir sezon sürdüren Girona'nın mutlu sona ulaşıp ulaşamayacağını tüm futbolseverler merakla takip etmeye devam edecek.