Göztepe'nin teknik direktörü Radomir Kokovic oldu

Göztepe
Göztepe'nin teknik direktörü Radomir Kokovic oldu

1'inci Lig ekiplerinden Göztepe'de Futbol Metodolojisi Direktörü Radomir Kokovic, 2023-2024 sezonunda A takımın başında teknik direktör olarak görev alacak.

Futbol Federasyonu'nun 1'inci Lig'de yabancı teknik adamların görev alması konusunda yeni bir karar almasının ardından Kokovic'in teknik direktörlüğü resmen açıklandı. Geçen sezon eşine az rastlanır şekilde oluşturalan 3'lü teknik heyet yapılanmasında tribünden görevini yapan Hırvat çalıştırıcı, bu sezon ise takımın dümeninde sahada yer alacak. Göz-Göz'de geçen sene takımı sahada yöneten teknik sorumlular Ekrem Dağ ve Şakir Özkayımoğlu da görevlerine devam edecek. 

Teknik ekipte Fabio Viviani ve Sadık Ahmet Balcı yardımcı antrenör, Gökhan Kandemir performans departmanı sorumlusu, Vanja Iveca kaleci departmanı sorumlusu, Süha Özen kaleci antrenörü ve akademi kaleci departmanı sorumlusu, Mert Yiğit spor bilimci, Bumin Kağan Yıldız kuvvet antrenörü, Hakan Özgür analiz departmanı sorumlusu, Süleyman Emre Üstün de analist olarak çalışacak. Sportif Direktör Ivan Mance, "Radomir Kokovic ve diğer A takım antrenörlerinin, kulübümüzün hedeflerine ulaşma konusunda yetenek ve bağlılığa sahip olduklarına inanıyorum. Göztepe'yi temsil etmek için gereken yeteneğe ve kararlılığa sahipler" dedi.

HAZIRLIK MAÇI PROGRAMI BELLİ OLDU

İzmir'in futbolda 1'inci Lig'deki ekiplerinden Göztepe yeni sezon hazırlıklarını İtalya'da sürdürürken, özel maç programı da belli oldu. Göztepe ilk olarak 26 Temmuz Çarşamba günü Türkiye saati ile saat 18.00'de İtalya Serie C takımlarından FC Legnago Salus ile karşı karşıya gelecek. Göztepe, ikinci hazırlık maçında ise 29 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00'da İtalya Serie B takımlarından U. S. Cremonese ile karşılaşacak. 

Sarı-kırmızıların 1 Ağustos'ta bir rakiple daha oynayacağı ancak henüz maçın netleşmediği kaydedildi. Göztepe 2 Ağustos'ta İtalya kampını tamamlayıp yurda dönecek. Yönetim ise kamp sonrası transfer çalışmalarına yine hız verecek. Şu ana kadar 8 takviye yapan Göztepe'nin ilk olarak Alanyasporlu orta saha Ahmed Ildız'la sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Ayrıca Göztepe'nin mevcut yabancılarını göndermesi durumunda yerlerine takviye yapacağı da dile getirildi. 

TARKAN SERBEST MUTLU

Yeni sezonda Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe forması giyecek olan Tarkan Serbest, “Göztepe’de olduğum için çok mutluyum. Burada çok iyi karşılandım” dedi.
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’ye Kasımpaşa’dan transfer olan Tarkan Serbest, İtalya kampında Göztepe’nin mobil uygulamasına önemli açıklamalarda bulundu. Sezona iyi bir başlangıç yapmak için çok çalıştıklarını vurgulayan Göztepe’nin orta saha oyuncusu Tarkan Serbest, “Sakaryaspor maçına odaklanıyoruz. Lige güzel ve iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Sarı-kırmızılı takımda olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Tarkan Serbest, “Göztepe’ye geldiğim gün çok mutlu ve heyecanlıydım. Takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladı. Ekip olarak ve hocalarımız olarak her şey çok güzeldi. Burası çok büyük bir camia gerek tesisleri ve stadyumu olsun gerekse taraftar olsun, bunu zaten Türkiye biliyor. İtalya kampındayız ve atmosfer gerçekten çok iyi. Burada üç hazırlık maçı oynayacağız ve yeni sezon için çok iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Saha içinde ve dışında sakin bir insan olduğunu vurgulayan Serbest, “Aileme düşkünümdür ve ailem de buraya geldiğim için çok mutlu. Onlar da İzmir’e gelip taraftarlara birlikte beni sahada görmeyi çok istiyor. Şimdi Sakaryaspor maçına odaklanıyoruz. Lige güzel ve iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. İtalya kampından da bütün taraftarlarımıza selam gönderiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA

Göztepe Trendyol 1. Lig futbol