Göztepe'de kadro dışı kalan İrfan Can Eğribayat kimdir? İrfan Can Eğribayat niye kadro dışı kaldı?

Göztepe Spor haberleri
Göztepe'de kadro dışı kalan İrfan Can Eğribayat kimdir? İrfan Can Eğribayat niye kadro dışı kaldı?

Süper Lig 'in 30. haftasında Göztepe sahasında Alanyaspor'a 2-0 kaybetmiş ve ligde kalma umutlarını azaltmıştı. Yaşanan bir olaydan sonra Göztepe Kulübü'nün yapmış olduğu açıklamaya göre kadro dışı kaldı. Peki İrfan Can Eğribayat kimdir, neden kadro dışı kaldı?

Göztepe Alanyaspor karşılaşmasının ardından yaşanan gelişmelerin yankıları etkisini sürdürmeye devam ediyor. İrfan Can Eğribayat sosyal medyasında yapmış olduğu paylaşımın ardından Göztepe Kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı. Tüm bu yaşananların ardından İrfan Can Eğribayat'ın hayatı ve kariyeri ile birlikte neden kadro dışı bırakıldığı merak konusu olmuş durumda. İşte merak edilenler...

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KİMDİR?

30 Haziran 1998 tarihinde Adana'da dünyaya gelen İrfan Can, futbola 2007 senesinde Adanaspor altyapısında başladı. 7 sene süresince çeşitli kategorilerde forma giyen İrfan Can, 2014 senesinde de profesyonel imzasını attı.

irfan can eğribayat

İRFAN CAN EĞRİBAYAT KARİYERİ

Kısa bir süre içerisinde göstermiş olduğu performans ile dikkatleri de üzerine çekmeyi başaran genç eldiven, genç milli takımlara çağrıldı.

16 Mayıs 2015 tarihinde, 1. Lig'de oynanan Elazığspor maçının 85. dakikasında Mert Akyüz'ün yerine oyuna girerek takımındaki ilk resmî maçına çıktı. 23 Mayıs'taki Karşıyaka maçına ise ilk 11'de başladı ve maçın tamamında da sahada olarak görevdeydi İlk iki sezonunda ikişer lig maçında görev alan Eğribayat, 2015-16 sezonu süresince 1. Lig şampiyonluğu yaşadı.

İRFAN CAN GÖZTEPE KARİYERİ

5 Eylül 2020 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Göztepe'ye 500 bin € karşılığında transfer oldu.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT MİLLİ TAKIM KARİYERİ

2014 Montaigu Turnuvası'na katılan Türkiye 16 yaş altı millî takımı kadrosuna çağrıldı ve 21 Nisan'daki Portekiz karşılaşmasında görev aldı.

Sonrasında ise Portekiz'de düzenlenen UEFA Gelişim Turnuvası kadrosuna dahil edildi ve turnuvadaki 8 Mayıs'taki Fransa maçında oynadı.

Azerbaycan'ın ev sahipliğini yaptığı 2014 Caspian Cup'ta da 16 yaş altı millî takımı kadrosunda yer alan Eğribayat, İran ile oynanan ve takımının 1-0 yenilerek turnuvayı ikincilikle tamamladığı maç da dahil olmak üzere turnuvadaki maçlarda forma giydi.

1.94 boyunda olan genç kalecinin 6 kez 16 yaş altı, 2 kez 17 yaş altı, 5 kez ise 18 yaş altı millî takım formasını giydi.

İRFAN CAN EĞRİBAYAT NEDEN KADRO DIŞI KALDI?

Süper Lig 'in 30. haftasında Göztepe sahasında Alanyaspor 'a 2-0 kaybetmiş ve ligde kalma umutlarını azaltmıştı. Maçın son düdüğüyle beraber tribünlerden, Sarı-Kırmızılı futbolculara tepkiler yükselmiş ve kaleci İrfan Can Eğribayat'la taraftarlar arasında kısa süreli bir gerilim yaşanmıştı.

Olayın detaylarını anlatan 23 yaşındaki eldiven sosyal medya hesabından özür dileyerek bitirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2020-21 sezonu itibariyle formasını terlettiğim Göztepe Spor Kulübü ile çıktığım son maç olan Alanyaspor karşılaşmasında yaşanan hadiselere açıklık getirmek istiyorum. Kamuoyunun da bildiği üzere geçtiğimiz aylarda bebeğimiz hayatını kaybetti. Bu olayın ardından haliyle en hassas noktamız kızımız olmuştur. Kızımızı kaybettikten üç maç sonra Adana Demirspor karşılaşmasında, aynı sorunları yaşadım. Tum taraftarlar toplu bir şekilde bana tepki gösterdiler. O maçta ise profesyonelliğimi koruyup maç süresince ve sonrası elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu üzücü olayların yaşandığı Alanyaspor karşılaşmasında maç boyu devam eden tepkiler, vefat eden kızımın üzerinden beni yaralamaya çalışıp, argo kelimeler kullanan insanlar oldu. Maç bitene kadar sukünetimi korumaya gayret ettim, sakince soyunma odasına giderken ağır ithamlarla karşılaştım, bir insan olarak sabrım tükendi, kayıtsız kalamadım. Yaşadığım olaylardan dolayı öncelikle her koşulda yanımda olan desteğini hep hissettiren sayın başkanımız Mehmet Sepil'den, kulüp yöneticilerimizden, takım arkadaşlarımdan, Göztepe ve Türk Futbol Camiasından özür dilerim..."

İrfan bu özür mesajının ardından Göztepe Kulübü tarafından kadro dışı bırakıldı. Sarı-Kırmızılılar'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol A Takımı oyuncumuz İrfan Can Eğribayat, A. Alanyaspor karşılaşmasının ardından gerçekleştirdiği disiplinsiz davranışı nedeniyle kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Kaynak: Haber Global TV

irfan can eğribayat kimdir Göztepe Süper Lig spor haberleri