Göztepe, Obinna Nwobodo'yu transfer etti

Göztepe
Göztepe, Obinna Nwobodo'yu transfer etti

Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 23 yaşındaki Nijeryalı Obinna Nwobodo'yu kadrosuna dahil etti.

Göztepe Kulübünden yapılan açıklamada, orta saha oyuncusu Obinna Nwobodo ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi.

Nwobodo'nun en son Macaristan'ın Ujpest takımında forma giydiği kaydedildi.

OBİNNA NWOBODO KİMDİR?

29 Kasım 1996 doğumlu Nijeryalı futbolcu, Nijerya'nın Enugu Eyaleti'nde lise eğitimini tamamlarken FC Inter Enugu ile gençlik kariyerine başladı. Liselerarası bir futbol turnuvasında keşfedilen ve daha sonra Nijerya Ulusal Ligi'nde ve Eyalet FA kupasında FC Inter için oynayan Nwobodo, Enugu Rangers ve FC Inter Enugu arasındaki sezon öncesi hazırlık sırasında , altı kez Nijeryalı lig liderinin dikkatini çeken bir performans sergiledi ve lider ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Rangers'a imza attıktan sonra , Obinna birkaç hafta içinde doğrudan A takıma yükseldi. Nijerya U-17 ve U-20 takımlarında forma giyen futbolcu, kulübünün lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Chisom Egbuchulam'ın 16 golünün 8'ine asist katkısı sağladı ve Rangers'ın 7. lig şampiyonluğu için 32 yıllık bekleyişini sona erdirdi. 2016'da Nwobodo'ya Enugu Rangers yönetimi tarafından 2015-2016 sezonundaki performansıyla en iyi oyuncu ödülü verildi. 

2017 yazında Nwobodo, Macaristan'ın Újpest FC'si ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. O tarihten itibaren bu kulübün formasını giydi.

 

Kaynak: AA

Göztepe Obinna Nwobodo