Konyaspor 3 puanı 2 golle aldı

Göztepe Konyaspor Süper Lig
Konyaspor 3 puanı 2 golle aldı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında İttifak Holding Konyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 2-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'de konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor'a 2-0 mağlup olan Göztepe, iç sahada üst üste 4. kez sahadan puansız ayrıldı.

İttifak Holding Konyaspor mağlubiyetiyle bu sezon 7. yenilgisini alan Göztepe, 12. haftada 9 puanda kaldı. İç sahada üst üste 4. yenilgisini alan sarı-kırmızılı ekip, bu müsabakalarda hiç gol atamadı.

Müsabakanın ilk yarısını Sokol Cikalleshi'nin golüyle 1-0 önde tamamlayan İttifak Holding Konyaspor, ikinci yarıda da Cikalleshi'nin golüyle 2-0 üstünlük kurdu. Karşılaşmayı 2-0 üstün tamamlayan Konya temsilcisi puanını 23'e çıkarttı.

Süper Lig'de Göztepe maçı öncesinde dış sahada 4 maçta 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan İttifak Holding Konyaspor, Demir Grup Sivasspor karşılaşmasının ardından ikinci deplasman galibiyetine ulaştı.

Göztepe'de daha önce forma giyen isimlerden Serdar Gürler ve Sokol Cikalleshi takımlarının iki golünü atmasını sağladı. Serdar Gürler'in pas verdiği pozisyonlarda Sokol Cikalleshi meşin yuvarlağı iki kez ağlara göndermeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Göztepe'de Adis Jahovic, İttifak Holding Konyaspor'da ise Zymer Bytqi sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Yalçın Kayan'ın 45. dakikada kırmızı kartla cezalandırıldığı Göztepe'de son bölümde sakatlanan Kerim Alıcı'nın da çıkmasıyla, sarı-kırmızılı ekip karşılaşmayı 9 kişi tamamladı.

Müsabakayı 6777 seyirci takip etti.

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 4. dakikasında sol kanattan Yalçın'ın yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Soner'in şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

11. dakikada Jahovic'in sağ kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde müsait durumdaki Lourency'nin vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

18. dakikada Cherif Ndiaye'nin pasıyla ceza sahasının hemen önünde meşin yuvarlakla buluşan Yalçın'ın şutunda, kaleci Sehic topu kontrol etti.

23. dakikada Endri Çekiçi'nin pasıyla topla buluşan Skubic'in sert şutunda, direğe çarpan top üstten auta çıktı.

25. dakikada konuk ekip öne geçti. Sağ kanattan Serdar Gürler'in yaptığı ortada arka direkte boş durumda bulunan Cikalleshi, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1

45+6. dakikada sağ taraftan Berkan Emir'in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki Kahraman Demirtaş meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İlk önce gol kararı veren hakem Yasin Kol, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonda elle müdahale olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünü İttifak Holding Konyaspor, 1-0 üstün bitirdi.

Karşılaşmanın 55. dakikasında ceza sahası dışından Tijanic'in sert şutunda direkten dönen topu savunma oyuncuları kornere uzaklaştırdı.

70. dakikada Lourency'nin yaptığı ortada ceza sahası içindeki Ideye Brown'ın kafa vuruşunda, kaleci Sehic topu kontrol etti.

72. dakikada İttifak Holding Konyaspor farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan hızlı gelişen atakta Serdar'ın pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Cikalleshi'nin vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-2

Göztepe'de 79. dakikada sakatlanan Kerim Alıcı, tedavisinin ardından bir süre sahada kalmasına rağmen oyuna devam edemedi. Oyuncu değiştirme hakkı kalmayan Göztepe, müsabakayı 9 kişiyle tamamladı.

İttifak Holding Konyaspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

El Maestro: Beklemediğimiz şeyler yaşandı

 Spor Toto Süper Lig'de İttifak Holding Konyaspor'a 2-0 mağlup olan Göztepe'nin teknik direktörü Nestor El Maestro, "Sakatlık gibi, VAR faktörü gibi beklemediğimiz şeyler yaşandı. Gole çeviremediğimiz pozisyonlar var. Her takıma karşı 1, 2, 3, 4, 5 şans bulup, bunun üzerine golleri bulamazsak, bu fırsatları değerlendiremezsek karşı taraf bu cezayı keser." dedi.

El Maestro, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

Karşılaşmada bir anlamda "dejavu" yaşadıklarını kaydeden El Maestro, şöyle konuştu:

"Sahada çok iyi işler yaptık ama sonuç alamadık. Sahaya istediklerimi yansıtan oyuncularımı tebrik etmek isterim. Sahaya yansıtmak istediğimiz futbolu gerçekleştirdiler, kontrolümüz altında olarak veya kontrolümüz altında olmayarak sahada yaşanan birçok konuda iyi şeyler yaptığımızı düşünüyorum ama sonuç olarak puansız ayrılıyoruz. Bizi üzen şey bu."

El Maestro, herkesin her şeyi şans faktörüne bağlayabileceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bugün beklenmeyen durumlar yaşandı saha içinde. Sakatlık gibi, VAR faktörü gibi beklemediğimiz şeyler yaşandı. Gole çeviremediğimiz pozisyonlar var. Her takıma karşı 1, 2, 3, 4, 5 şans bulup, bunun üzerine golleri bulamazsak, bu fırsatları değerlendiremezsek karşı taraf bu cezayı keser. Özellikle ilk yarının başlarında golü nasıl bulamadık, ikinci yarının başında yine golü nasıl bulamadık anlamadım. Golü bulamamamız yenilgi için en büyük etken."

Bir gazetecinin, üçüncü bölgede gol vuruşu yapacak oyuncu eksikliği olduğunu düşünüp düşünmediğini sorması üzerine El Maestro, genel bir olarak analiz yapmaları gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Herkes kendi eşinin dünyanın en güzel kadını, kendi çocuğunu en zeki çocuğu olarak görür ama gerçeklerle yüzleşmek daha farklıdır. Biz de bazı eksiklerimizi, bazı düzeltmemiz gereken şeyleri görmek için analiz yapmak zorundayız. Son haftalarda ligin ön sırasında yer alan takımlara karşı oynuyoruz. Bunlar rakiplerimiz dersek takımımız çok iyi bir oyun ortaya koydu. Her ne kadar istediğimiz sonuçları alamasak da ligin önde gelen takımlarına karşı iyi mücadele gösterdik."

El Maestro, Yalçın Kayan'ın kırmızı kart görmesinin ardından ikinci yarı planlarını bu şekilde yaptıklarını belirterek, Kerim Alıcı'nın da sakatlığı nedeniyle müsabakaya devam edememesinin ardından maçın ciddiyetinin kalmadığını söyledi.

İlhan Palut: Çok değerli bir galibiyet aldık

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-0 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor'un teknik direktörü İlhan Palut, "Konyaspor çok iyi bir gününde değildi, maçın kırılma anları bizim lehimize gelişti ve buradan çok değerli bir galibiyet aldık." dedi.

Palut, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, zor geçeceğini bildikleri karşılaşmaya rakiplerinin önde baskı yaparak başladığını söyledi.

Göztepe'nin son maçlarda önde baskıyı iyi uygulayan bir takım olduğunu belirten Palut, şöyle konuştu:

"Beklemediğimiz şey ilk 15 dakikada baskıyı aşamamamız oldu. Daha sonra oyunda dengeyi sağladık ve ataklar gelmeye başladı. Direkten dönen top, sonra gelen gol. Bizim futbolcuların ayakları yere daha sağlam bastı. Göztepe'nin ilk yarının sonunda yediği kırmızı kart ve eksik kalması bizim gibi iyi pas yapan bir takım için gerçekten avantajdı. İkinci yarı 10 dakikada Göztepe etkili bir giriş yapsa da oyunun kontrolünü elimizde tutuk. Skoru artırabileceğimiz anlar vardı, olmadı. Konyaspor çok iyi bir gününde değildi, maçın kırılma anları bizim lehimize gelişti ve buradan çok değerli bir galibiyet aldık. Takımımı kutluyorum, Göztepe'ye de başarılar diliyorum."

Palut, takım doktorunun müsabakada sakatlanan Zymer Bytqi'nin dizinde ciddi bir problem olmadığını tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Global TV

Göztepe Konyaspor Süper Lig