Göztepe-Altay maçında bir taraftar Altaylı kaleciye saldırdı

Spor haberleri Göztepe Altay Trendyol 1. Lig
Göztepe-Altay maçında bir taraftar Altaylı kaleciye saldırdı

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasındaki Göztepe - Altay maçında, yeşil sahalarda görülmek istenmeyen bir olay yaşandı. Bir taraftar sahaya atlayarak Altaylı kaleci Ozan Evrim Özenç'in sırtına sopayla vurdu. Olayın ardından ara verilen karşılaşma, ileri bir tarihe ertelendi.

Göztepe - Altay maçında bir taraftar, Altaylı kaleci Ozan Evrim Özenç'in sırtına sopayla vurarak bir skandala imza attı.

Karşılaşmanın 19'uncu dakikasından sonra ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Bunun üzerine sahaya 2 ambulans girdi. Bu sırada sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Ozan'a darbeler indiren taraftar, yaka paça gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan yerde kaldı. Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti.

Göztepe-Altay maçında bir taraftar Altaylı kaleciye saldırdı - Resim : 1

MAÇ ERTELENDİ

beIN SPORTS'un aktardığına göre Göztepe - Altay karşılaşması çıkan olaylar sebebiyle ertelendi.

GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e köşe gönderiyle vuran taraftarı gözaltına aldı.

Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden fişek atan kişinin tespiti için çalışmalarını yürüten ekipler, şüphelinin yakalanması için Altay taraftarlarının stattan çıkışına izin vermiyor. Stat kameralarını inceleyen polis, fişeği atan kişinin stada nasıl girdirdiğini de araştırıyor.

Öte yandan Vali Yavuz Selim Köşger ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne da Gürsel Aksel Stadına gelerek incelemede bulundu.

YARALILARIN SON DURUMU

Çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaralanan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in başında kesik oluştuğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı, tribüne atılan fişek nedeniyle yaralanan bir taraftarın ise ameliyata alındığı öğrenildi.

Gürsel Aksel Stadı'ndaki karşılaşmada, sahaya giren bir taraftarın köşe gönderiyle vurduğu Ozan Evrim Özenç, ambulansla Medicana International İzmir Hastanesine kaldırıldı.

Özenç'in başında kesik bulunduğu, hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Medicana International İzmir Hastanesinden yapılan açıklamada kaleci Ozan Evrim Özenç'in bilincinin açık olduğu, ilk kontrollerinden sonra gereken tedavinin yapılması ve kontrol amaçlı hastaneye yatışının yapıldığı bildirildi.

Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme fişek atılması sonucu yaralanan taraftar Mehmet Çakır da sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Çakır'ın fişeğin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi.

BAKAN KASAPOĞLU'NDAN KINAMA

​Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe-Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı. Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: SPORUN RUHUNA GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞANLAR GEREKEN CEZAYI ALACAK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’de yaşanan tribün olayları hakkında “Sporun ruhuna ve huzurumuza gölge düşürmeye çalışanlar gereken cezayı alacak” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’de yaşanan tribün olayları hakkında sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımda Çelik, “Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü. Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz. Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz. Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir. Yaralanan taraftarlara ve saldırıya uğrayan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e geçmiş olsun. Bu saldırganlar Göztepe ve Altay’ı temsil edemez. Tüm vatandaşlarımız provokatörlere karşı dikkatli olmalıdır. Sporun ruhuna ve huzurumuza gölge düşürmeye çalışanlar gereken cezayı alacak” ifadelerini kullandı.

ALTAYLI FUTBOLCULAR, GÜRSEL AKSEL STADI'NDAN AYRILDI

Spor Toto 1. Lig'de çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe-Altay maçından sonra statta bekletilen Altaylı futbolcular, stattan ayrıldı.

Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle hakemin tatil ettiği müsabakanın ardından güvenlik gerekçesiyle statta kalan siyah-beyazlı oyuncular yaklaşık 4,5 saat bekleyişin ardından Emniyet Müdürlüğüne ait minibüslerle stattan çıktı.

Altaylı taraftarlar ise halen statta beklemeyi sürdürüyor.

 

Kaynak: Diğer

Göztepe Altay Ozan Evrim Özenç Spor Toto 1. Lig