Golden Boy ödülü için Lamine Yamal ile Arda Güler'in baş başa kalma ihtimali artıyor

Haber Merkezi
Golden Boy Arda Güler Lamine Yamal futbol
Golden Boy ödülü için Lamine Yamal ile Arda Güler'in baş başa kalma ihtimali artıyor
Fotoğraf: DepoPhotos

Golden Boy ödüllerinde EURO 2024'te İspanya'yı finale taşıyan Lamine Yamal zirveye otururken Arda Güler, Türkiye'nin elenmesine rağmen 5. sıraya kadar çıktı.

Geçen sezon Jude Bellingham'ın kazandığı Golden Boy ödülleri için çekişme sürüyor. Barcelona ve İspanya'nın yıldızı Lamine Yamal favori olarak gösterilse de çekişme yıl sonuna kadar sürecek.

Şu anda Lamine Yamal ilk sırada yer alıyor. Peşinden Real Madrid'in yeni transferi Endrick 2. sırada geliyor. Üçüncü sırada ise PSG'nin genç Fransız oyuncusu Zaire-Emery bulunuyor. Girona'lı Savio 4. sırada yerini alırken Arda Güler ise hızlı yükselişini sürdürerek 5. sıraya kadar yükseldi.

Listenin yenilenmiş hali temmuz ayı sonunda yayınlanacak. Arda Güler'in birkaç sıra daha yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlk 5'e bakıldığında sadece Lamine Yamal ve Arda Güler'in iyi performans gösterdiği görülüyor ve sezon sonuna kadar iki oyuncu arasında büyük çekişmenin yaşanması olası.

Endrick, Copa America'da bekleneni veremezken Zaire-Emery ise fazla şans bulamadı. Savio ise Brezilya'da 4 maçta forma giyip 1 gol attı. Ancak aldığı süre 117 dakikayla sınırlı kaldı. Brezilya da turnuvadan elendi.

Golden Boy ödülü için Lamine Yamal ile Arda Güler'in baş başa kalma ihtimali artıyor - Resim : 1