Gigi Becali'den Morutan için yeni açıklama

Galatasaray Galatasaray transfer
Gigi Becali'den Morutan için yeni açıklama

Romanya basınında yer alan habere göre, Steaua Bükreş'in sahibi Gigi Becali, verdiği demeçte, "Olimpiu Morutan bugün sağlık kontrolü için İstanbul'da olacak. O artık Galatasaray'ın oyuncusu" ifadelerini kullandı. 

Steaua Bükreş Başkanı Gigi Becali, Romanya basınında çıkan bir habere göre, Morutan'ın Galatasaray'a transferi için İstanbul'a gideceğini söyledi.

"SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN GİDECEK"

Becali, Morutan'ın Galatasaray'ın futbolcusu olduğunu söyleyerek, "Morutan, bugün sağlık kontrolleri için İstanbul'a gidecek. Artık Galatasaray'ın futbolcusu." ifadelerini kullandı. Olimpiu Morutan, FCSB'nin Sepsi OSK ile oynadığı maç kadrosunda yer almadı.

BECALI, BONSERVİSİ DE AÇIKLAMIŞTI

Steaua Bükreş Başkanı Becali, Morutan'ın Galatasaray'a transfer olduğunu dile getirmişti. Becali, "Olimpiu Morutan'ı 5,7 Milyon Euro karşılığında Galatasaray'a sattım. Rakam 5,7 Milyon Euro. Şimdi Morutan için 4,2 Milyon Euro ödenecek. Galatasaray, Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazanırsa, 1,5 Milyon Euro daha ödenecek. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmaya hak kazanacak rakam toplam 5,7 Milyon Euro olacak. Ben memnunum." demişti.

"KOPENHAG 5 MİLYON EURO BONSERVİS ÖNERDİ AMA..."

Steaua Bükreş Başkanı Becali, Sport.Ro'ya yaptığı açıklamada, Morutan'ın transferi için Danimarka ekibi Kopenhag'ın kendilerine 5 milyon Euro'luk teklifte bulunduğunu açıkladı.

Galatasaray'ın teklifini 5.7 milyon Euro'ya çıkarmasının ardından bu teklifi reddettiklerini belirten Becali; "Kopenhag'ın Morutan'a yıllık teklifi 450 bin Euro'ydu, Galatasaray ise net 800 bin Euro (bonuslarla birlikte 1 milyon Euro) maaş ödeyecek. Bence oyuncu için de uygun bir teklif değildi" şeklinde konuştu.

Transferin mali detaylarını açıklamasının Galatasaray için problem yaratabileceği hatırlatılan Becali, "Borsaya tâbi olup olmamaları umrumda değil. Ben insanlara gerçeği söylüyorum. Finansal fair-play sebebiyle bunları gizlemek Galatasaray'a yakışmaz. Türkiye'de Galatasaray devletin gözünde daha ayrıcalıklı olduğu zaman Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar üzülüyor" ifadelerini kullandı.

FATİH TERİM: "UFAK TEFEK ŞEYLER KALDI"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandıkları Hatayspor maçı sonrasında Morutan transferi için açıklamalarda bulunmuştu.

Terim şunları söylemişti:

(Morutan transferi) Devam ediyor. Galatasaraylılar merak etmesin. Başkanımız, yönetimimiz, biz devam ediyoruz. Hiç beklemeden kendilerine ilk ağızdan haberi veririz ama o ve diğerleri inşallah Galatasaray'ın doğal felsefesinde, bu seneki yapılanmasında, ileriye dönük planlamasında yetenekli ve genç oyuncular var. Bu sayı devam edecek. Oyuncuların bazılarından çıkacağız, bazıları gelecek. Morutan'ı beğeniyorum. Sağ olsun FCSB Başkanı da gerekli şekilde açıklamaları yapıyor. Rahat olsunlar. Biz onları mutlu etmek için daha birçok isim açıklayacağız.

Galatasaray, kararlıdır bu konuda. Genç, izlediğimiz, yetenekli oyuncuları transfer ediyoruz. Bu planımızdan vazgeçmiş değiliz. 8 Eylül'e kadar transfer devam ediyor, 10 Eylül'de TFF'ye liste vereceğiz 14 yabancı maksimum ile. 2 Eylül'de UEFA listemizi vereceğiz. Bu iki tarih arasında bazı oyuncularımızla görüşüyoruz, bazı oyuncularımıza talep var, inşallah sonlandıracağız. Galatasaray, yaptığı plan içerisinde yüksek gibi görünebilir bonservisler ama kendi maaşlarının daha az olduğu bir prensip silsilesiyle devam ediyor. Gerek başkanımız, bizatihi transferleri sağ olsun arıyor kendisi, ilgileniyor. Yöneticilerimizle beraber hepsine teşekkür ediyorum. Biz bu planı uygulamaya devam ediyoruz. Morutan'ı beğeniyorum, arkadaşlarımız izledi.

Sağ olsun serüvene nasıl başladığımızı biliyorsunuz. 15'lerden 10'a 9'a 8'e iniyoruz. Teşekkürler haberlerini alıyoruz. Çok az beklersiniz, ufak tefek şeyler kaldı. Her an kulübümüz, geldiği zaman Galatasaraylılar'ı bekletmez. O ve kafamızda başka diğer planlar da var. Bunları oluştuğu zaman, tam olduğu zaman paylaşmaktan imtina etmeyiz. Ancak bitti demeden bitti dememeli. Sadece skor değil. Buna alışkınsınızdır bizim tarafımızdan. Yine öyle yapıp genç bir oyuncuyu aramıza katmak istiyoruz. Çok da küçük bir nüans var.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Son dakika Galatasaray transfer haberleri Galatasaray transfer haberleri morutan Gigi Becali