Gençlerbirliği, Salih Dursun'u transfer etti

Gençlerbirliği
Gençlerbirliği, Salih Dursun'u transfer etti

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 29 yaşındaki savunma oyuncusu Salih Dursun'u kadrosuna kattı. 

Başkent ekibinden yapılan açıklamada, "Transfer çalışmalarını sürdüren kulübümüz Salih Dursun'u renklerine bağladı. Sakaryaspor altyapısında yetişen ve Kayserispor, Galatasaray, Trabzonspor ile Antalyaspor'da forma giyen Salih, iki yıllık anlaşmaya imza attı." denildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, Salih Dursun'a güvendiklerini belirterek, transferin iki tarafa da hayırlı olması temennisinde bulundu.

SALİH DURSUN KİMDİR?

1991'de Sakarya'da dünyaya gelen ve futbola 10 yaşında Garajlar Taçspor'da başlayan Salih Dursun oldukça farklı bir karaktere sahip. Gittiği takımlarda “joker” olarak görülen Salih Dursun, sağ bekten forvete kadar pek bölgede görev yapmasıyla biliniyor.

Agresif futbolu ve mücadeleci yapısıyla dikkat çeken Salih’in lakabı ise “ilk insan”… 2013 yılında Tam Saha Dergisi’ne konuşan Salih kendini şöyle tanımlıyor:

“Arkadaşlarım bana saha içinde 'Sen ilk insansın' der. Gerçekten de mücadele ederken kendimi kaybedebiliyorum. Beni yakından tanıyanlar saha dışındaki Salih'le saha içindeki Salih'in çok farklı olduğunu söyler. Hiçbir hoca bana 'Yavaş oyna' demez çünkü agresif bir futbolcuyum. Benim silahım agresiflik ve topa sert oynamak. Bu oyunu sürdürürken kart sayımı aşağı çekmem gerektiğini de biliyorum ama karşımda çabuk oyuncular olunca bunu başarmak da kolay değil."

Milli Takım’a alındığını bile televizyondan öğrenen Salih, henüz 21 yaşındayken dünya evine girdi. Salih’in en büyük hobileri ise kitap okumak ve saz çalmak.

Kaynak: AA

Gençlerbirliği Salih Dursun