Gençlerbirliği, Mattias Johansson'u kadrosuna kattı

Gençlerbirliği
Gençlerbirliği, Mattias Johansson'u kadrosuna kattı

Gençlerbirliği, Panathinaikos'dan İsveçli sağ bek oyuncusu Mattias Johansson'u transfer etti.

Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamaya göre, transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, 28 yaşındaki savunma oyuncusu Mattias Johansson'u kadrosuna kattı.

Futbola İsveç ekibi Kalmar'da başlayan Johansson, daha sonra Hollanda ekibi AZ Alkmaar forması giydi ve buradan Yunanistan takımlarından Panathinaikos'a transfer oldu.

Panathinaikos'ta 3 sezon görev yapan İsveçli sağ bek, kendisini 2 yıllığına Gençlerbirliği'ne bağlayan sözleşmeye imza attı.

Johansson, geride kalan sezonda tüm kulvarlarda 27 maçta görev aldı, 2 asist yaptı.

MATHİAS JOHANSSON KİMDİR?

16 Şubat 1992 doğumlu İsveçli futbolcu.

AZ Alkmaar'a 27 Ocak 2012'de yaklaşık 1,5 milyon Euro bedelle 4 yıllık bir sözleşme imzalaması ile dikkat çeken Johansson, 1 Ağustos 2017'de Panathinaikos'a bedelsiz olarak transfer oldu.

Kariyeri boyunca 330 maça çıkan Johansson, bu maçlarda 13 gol 18 asistle oynarken 67 defa sarı kart, 1 defa çift sarıdan kırmızı kart gördü. Kariyeri boyunca Johansson hiç doğrudan kırmızı kart görmedi.

Asıl mevkii sağ bek olan Johansson, bunun dışında zaman zaman sağ açık, merkez orta saha ve stoper mevkilerinde de görev aldı.İsveç A Milli Takımı'nda 3 maça çıkan Johansson, İsveç U21 takımıyla ise 18 maçta görev aldı.

Kaynak: AA

Gençlerbirliği Panathinaikos