Galatasaray'dan Uğur Çiftçi hamlesi

Galatasaray Sivasspor
Galatasaray'dan Uğur Çiftçi hamlesi
DepoPhotos

Angelino'nun yerine sol bek arayışlarını sıklaştıran Galatasaray'da Sivasspor'da forma giyen Uğur Çiftçi'nin ismi gündeme geldi.

Devre arası transfer döneminde kadrosuna sol bek takviyesi yapmak isteyen Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi.

Bein Sports'un haberine göre; Galatasaray, Sivasspor'dan Uğur Çiftçi'yi kadrosuna katmak için girişimlere başladı.

Sivasspor'la 3.5 yıllık daha sözleşmesi bulunan 31 yaşındaki tecrübeli savunmacı, bu sezon Süper Lig'in geride kalan 12 haftasında da 90 dakika sahada kalmayı başardı.

ANGELINO'NUN SÖZLEŞMESİNDEKİ MADDE BAŞ AĞRITIYOR

Galatasaray'ın sezon başında 1.5 milyon Euro karşılığında Leipzig'den kiraladığı Angelino'nun sözleşmesinde şarta bağlı olarak 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Bugüne dek 17 maçta görev yapan Angelino, sarı-kırmızılı formayla 3 maça daha çıkarsa 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu otomatik olarak devreye girecek ve İspanyol oyuncu bonservisiyle birlikte Galatasaray'ın futbolcusu olacak.

Sarı-kırmızılı takımdan yıllık 2.3 milyon Euro kazanan 26 yaşındaki İspanyol savunmacı, beklenen performansı veremediği için teknik direktör Okan Buruk'un gözüne girmeyi başaramadı.

Kasımpaşa maçında formasını Abdülkerim Bardakcı'ya kaptıran Angelino; Hatayspor maçında da Kazımcan Karataş'ın arkasında yedek kulübesinde beklemiş, Kazımcan 66. dakikada oyundan çıkmasına rağmen Okan Buruk tarafından tercih edilmemişti.

Tüm bu gelişmeler ışığında Angelino'nun sözleşmesindeki şarta bağlı satın alma opsiyonunu kaldırmak için RB Leipzig ile görüşmelerde bulunan Galatasaray, bu isteğine olumlu yanıt alamaması durumunda alternatif olarak düşündüğü oyuncular için çalışmalarına hız verecek.

Kaynak: Diğer