Galatasaray'dan TFF'ye Süper Kupa çağrısı

Galatasaray Fenerbahçe Turkcell Süper Kupa
Galatasaray'dan TFF'ye Süper Kupa çağrısı

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Fenerbahçe ile yapacakları TFF Süper Kupa maçının Cumhuriyet'in 100. yılı olduğu için Türkiye'de oynanması gerektiğini belirterek, "TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı" çağrısında bulundu.

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Fenerbahçe ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçını yurt dışında değil, Türkiye'de oynamak istediklerini söyledi.

Sarı kırmızılı takımın yarın Çaykur Rizespor ile oynayacağı maç için yapacağı Rize yolculuğu öncesi havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Metin Öztürk, 30 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanacağı açıklanan Süper Kupa maçı hakkında önemli açıklamalar yaptı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BU KONUYA EL ATMALI"

Öztürk'ün açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Fenerbahçe ile önce ligde evimizde oynayacağız sonra Süper Kupa maçında karşı karşıya geleceğiz. Fenerbahçe ile ertesi gün de oynarız. Hiç sorun değil. Taraftarlarımızı ve beni de rahatsız eden, Cumhuriyet'in 100. yılında başka ülkede oynamak. Süper Kupa finalinin Türkiye dışında oynanmasını bir taraftar olarak istemiyorum. Eminim ki Fenerbahçe taraftarının da istediği budur. TFF'nin yanlış kararından dönmesi gerekmektedir. Ankara'da mı yoksa Samsun'da mı oynarız bilemem. Kadıköy'de bile oynarız. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Neden başka ülkenin insanlarıyla uğraşalım? Taraftarlarımız yarı yarıya otursun. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayalım. Cumhurbaşkanımız da gelsin kazanan takıma kupasını orada versin. Cumhurbaşkanımız bu konuya el atmalı."

BÜYÜKEKŞİ "KULÜPLERİMİZLE KONUŞTUK, 'İSTİYORUZ' DEDİLER" DEMİŞTİ!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım'ın Hırvatistan'la oynadığı maç öncesinde yaptığı açıklamada, TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanması yönündeki kararlarını kulüplerle istişare ederek aldıklarını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan'da oynanacak' diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan'da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan'da oynuyor. Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan'da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası'na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa'yı Almanya'da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere'de yapalım dedik. Aynı durum... Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, 'Gelin biz de yapın' diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını ülkesine transfer ediyor. Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak."

Kaynak: Haber Global TV