Galatasaray'da Fatih Terim ayrılığının perde arkası! Tazminat iddiası

Galatasaray Burak Elmas Fatih Terim
Galatasaray'da Fatih Terim ayrılığının perde arkası! Tazminat iddiası

Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile Fatih Terim'in dün öğle saatlerinde yaptığı toplantı sadece 10 dakika sürdü. İşte ayrılığın perde arkası...

Aralık 2017'de dördüncü kez Galatasaray 'ın başına geçen ve üst üste 2 şampiyonluk yaşayan Fatih Terim, son 2 sezondaki başarısızlığa ek olarak bu sezonki kötü performans sonrası görevinden ayrılmak zorunda kaldı. Fanatik'in haberine göre, 68 yaşındaki çalıştırıcının görevine son verilmesi sadece 10 dakika sürdü.

Öğle saatlerinde Nef Stadı'ndaki kulüp ofisinde Başkan Burak Elmas ile teknik direktör Fatih Terim bir araya gelirken, taraflar anlaşarak veda etti. Terim görüşmeden çıktıktan sonra yönetim kurulu olağanüstü toplandı. Ardından tecrübeli hocanın görevine son verildiği, resmi olarak açıklandı ve Galatasaray'da 4. Fatih Terim dönemi sona erdi.

ELMAS'IN MESAJI

Başkan Elmas, ayrılık sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SEÇİMDEKİ ETKİSİ

Merhum Başkan Mustafa Cengiz, sezon sona erdiğinde Fatih Terim'le tekrar çalışmayacağını açıklamıştı. Haziran ayındaki seçimde adaylığını koyan Burak Elmas ise göreve geldiğinde Terim'i takımın başına getireceğinin sözünü vermişti. Elmas seçimi kazandıktan sonra da taraflar 3 yıllık yeni bir anlaşma yapmış ve Terim eşofmanlarını giyerek sahaya inmişti. Seçim kazandıran bu birliktelik sadece 6.5 ay sürdü.

TEKNİK EKİP DAĞITILDI

Terim'le beraber yardımcıları Necati Ateş, Selçuk İnan başta olmak üzere tüm antrenörlerin de görevine son verildi. Teknik heyetin tamamen yeni baştan kurulması planlanıyor.

TAZMİNAT İDDİASI

Öte yandan haberde, Terim'in tazminatı hakkında, Başkan'ın tecrübeli çalıştırıcıya, "Hocam tazminat işini ne yapacağız?" diye sorduğu, Terim'in ise "Ne tazminatı! Ben Galatasaray'la tazminat konuşmam" diyerek odadan ayrıldığı ve tüm haklarından feragat ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diğer

Fatih Terim Burak Elma