Galatasaray'a Letonya'da soğuk duş

UEFA Avrupa Ligi Galatasaray RFS
Galatasaray'a Letonya'da soğuk duş
FOTOĞRAF: AA

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta deplasmanda Letonya ekibi RFS ile 2-2 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Galatasaray deplasmanda Letonya ekibi RFS ile mücadele etti.

Daugava Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında Galatasaray golü buldu. Mauro Icardi'nin kafasıyla indirdiği topa ayak koyan Dries Mertens takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Sarı-kırmızılılar 38. dakikada maçta farkı 2'ye çıkardı. Davinson Sanchez'in müthiş pasında savunma arkasına hareketlenen Yunus Akgün durumu 2-0'a getirdi.

RFS'nin bu gole cevabı ise gecikmedi. 40. dakikada Janis Ikaunieks'in vuruşunda kaleci Günay Güvenç gol izni vermedi seken topa bir kez daha vuran Ikaunieks farkı 1'e indirdi.

Galatasaray mücadelenin ilk yarısın 2-1 önde tamamladı.

Ev sahibi ekip 54. dakikada Lasha Odisharia ile bulduğu golle maçta dengeyi sağladı ve skoru 2-2'ye getirdi.

Galatasaray üstünlük sayısı için rakip kaleye yüklense de maçta başka gol olmadı ve mücadele 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.

Galatasaray bu sonuçla puanını 4 yaptı, UEFA Avrupa Ligi'nin bütçe olarak en zayıf takımı olan RFS ise organizasyondaki ilk puanını aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Galatasaray sahasında İsveç ekibi Elfsborg ile mücadele edecek, RFS ise deplasmanda Eintracht Frankfurt ile karşılaşacak.