Galatasaray'a kötü haber! Basel, Yusuf Demir kararını verdi

Galatasaray transfer haberleri Süper Lig
Galatasaray'a kötü haber! Basel, Yusuf Demir kararını verdi

İsviçre ekibi Basel, sezon başında Galatasaray'dan kiraladığı Yusuf Demir'in kiralık sözleşmesini Ocak ayında feshetmeye ve genç oyuncuyu Sarı-kırmızılılara geri göndermeye hazırlanıyor.

Galatasaray'ın sezon başında Basel'e kiraladığı Türk asıllı Avusturyalı sağ kanat oyuncusu Yusuf Demir için flaş bir iddia ortaya atıldı.

İsviçre'de yayın yapan Blick gazetesinin haberine göre; Şu ana dek sergilediği performansla beklentilerin oldukça uzağında kalan ve teknik direktör Fabio Celestini'in gözüne giremeyen Yusuf Demir'in kiralık sözleşmesi Ocak ayında feshedilebilir.

20 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, sözleşmesinin feshedilmesi halinde Galatasaray'a geri dönecek.

Yusuf Demir ve menajerinin yakın zaman içinde bir görüşme yapacağı ve bu görüşme sonrasında 20 yaşındaki futbolcunun kariyerini yeniden canlandırmak adına bir yol haritası çizileceği belirtiliyor.

Basel formasıyla bugüne dek 11 maça çıkan Yusuf Demir, 1 gol - 1 asist üretti.

AYRILIKLAR YUSUF'LA SINIRLI OLMAYACAK

İsviçre Süper Ligi'nde tüm zamanların en çok şampiyon olan 2. takımı olan Basel, bu sezon kümede kalma savaşı veriyor. 18 lig maçında 18 puan toplayabilen Basel, sondan birinci sırada, düşme hattında yer alıyor.

Basel yönetim kurulu üyesi David Degen yaptığı açıklamada, ocak transfer döneminde Yusuf Demir'in dışında başka ayrılıkların da olacağını açıkladı. Kulüp basın sözcüsü Ruedi Zbinden ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Yaz transfer dönemindeki hatalarımızı düzeltmemiz gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

BONSERVİSİNE 6 MİLYON EURO ÖDENMİŞTİ

2022 yazında Rapid Wien'den 6 milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen 20 yaşındaki kanat oyuncusu, sık sık yaşadığı sakatlıklar ve yabancı oyuncu kontenjanına takılması sebebiyle sarı-kırmızılı formayı yalnızca 6 maçta giyebilmiş ve sahada kaldığı 129 dakikada gol ya da asist katkısı sağlayamamıştı.

Kaynak: Haber Global TV