Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray futbol
Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek
FOTOĞRAF: DHA

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Danimarka ekibi Kopenhag'a 1-0'lık skorla mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray gruptaki 6. ve son maçında deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile karşı karşıya geldi.

Parken Stadı'nda oynanan mücadelenin ilk yarısında her iki takım da karşılıklı pozisyonlara girse de gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Mücadelenin 2. yarısında Kopenhag 58. dakikada Lukas Lerager'in kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Gruptan çıkmak için mutlak surette galibiyete ihtiyacı olan temsilcimiz baskısını arttırsa da karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve müsabaka Kopenhag'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında Kopenhag'dan Lukas Lerager ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla temsilcimiz Galatasaray 5 puanda kalarak grubu 3. sırada bitirdi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye hak kazandı. Kopenhag ise puanını 8 yaparak grubu 2. sırada bitirdi ve adını son 16'ya yazdırmayı başardı.

MANU, BAYERN'E EVİNDE MAĞLUP OLDU

Temsilcimizin grubundaki bir diğer maçta Manchester United ile Bayern Münih, Old Trafford'da karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında 70. dakikada Kingsley Coman ile öne geçen Bayern Münih skoru korumayı başararak mücadeleyi 1-0 kazandı.

Bu sonuçla birlikte temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne giderken, Manchester United Avrupa kupalarına veda etti.

Kaynak: Haber Global TV