Galatasaray son dakikada Icardi'yle avantajı kaptı

İSTANBUL (AA)
Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Okan Buruk
Galatasaray son dakikada Icardi'yle avantajı kaptı
FOTOĞRAF: AA

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında karşılaştığı Çekya ekibi Sparta Prag'ı 90+1. dakikada Mauro Icardi'nin attığı golle 3-2 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında temsilcilmiz Galatasaray ile Çekya ekibi Sparta Prag karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf Galatasaray oldu. Karşılaşmanın 19. dakikasında Kerem Demirbay dar açıdan yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

Bu golden sonra Sparta Prag, maça dengeyi getirmek için baskısını arttırdı. Peş peşe pozisyonlar bulan Çekya temsilcisinin ataklarında Fernando Muslera gol izni vermedi ve Galatasaray soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısı golle başladı. 47. dakikada Angelo Preciado ceza sahası dışından yaptığı klas vuruşla skoru 1-1 yaptı.

Sarı-kırmızılıların bu gole cevabı gecikmedi. 60. dakikada Dries Mertens'in ceza sahası dışından yaptığı vuruş Sparta Prag savunmasına da çarparak ağlarla buluştu: 2-1.

Bu golden 2 dakika sonra İspanyol hakem Alejandro Hernandez Victor Nelsson'un rakibine yaptığı müdahalenin ardından direkt kırmızı kart gösterdi.

Sparta Prag 65. dakikada Jan Kuchta ile bir gol daha bularak maçta yeniden dengeyi sağladı ve skoru 2-2'ye getirdi.

80. dakikada Çekya ekibinde Matej Rynes, Barış Alper Yılmaz'a yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

90+1. dakikada Galatasaray'da son haftaların suskun golcüsü Mauro Icardi sessizliğini bozarak klas bir golle takımına galibiyeti getirdi.

Bu karşılaşmanın rövanşı 22 Şubat Perşembe günü Sparta Prag'ın sahasında oynanacak.