Galatasaray sol bekini buldu! Okan Buruk'tan "transfer bitirilsin" talimatı

Galatasaray Okan Buruk transfer haberleri
Galatasaray sol bekini buldu! Okan Buruk'tan "transfer bitirilsin" talimatı

Angelino'nun yerine sol bek arayışlarını sıklaştıran Galatasaray, Freiburg'da forma giyen Berkay Yılmaz'ın transferi için resmi temaslara başladı.

Galatasaray'ın sezon başında 1.5 milyon Euro karşılığında Leipzig'den kiraladığı Angelino'nun sözleşmesinde şarta bağlı olarak 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu da bulunuyor.

Bugüne dek 19 maçta görev yapan Angelino, sarı-kırmızılı formayla 1 maça daha çıkarsa 6 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu otomatik olarak devreye girecek ve İspanyol oyuncu bonservisiyle birlikte Galatasaray'ın futbolcusu olacak.

Sarı-kırmızılı takımdan yıllık 2.3 milyon Euro kazanan 26 yaşındaki İspanyol savunmacı, beklenen performansı veremediği için teknik direktör Okan Buruk'un gözüne girmeyi başaramadı.

Bu gelişmeler ışığında Angelino'nun sözleşmesindeki şarta bağlı satın alma opsiyonunu kaldırmak için RB Leipzig ile görüşmelerde bulunan Galatasaray, şu ana kadar bu isteğine olumlu yanıt alamadı ve alternatif olarak düşündüğü oyuncular için çalışmalarına hız verdi.

Sports Digitale'den Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Galatasaray, Freiburg forması giyen 18 yaşındaki Türk sol bek Berkay Yılmaz ile resmi temas kurdu. Teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılı yönetimden transferin bitirilmesini talep etti.

Freiburg altyapısından yetişen ve henüz A takımda maça çıkmayan Berkay Yılmaz, Freiburg'un 3. Lig'de mücadele eden ikinci takımında bu sezon 5 maçta görev yaptı ve 1 gol - 2 asistlik performans sergiledi.

DURSUN ÖZBEK “SOL BEK TRANSFERİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK” DEMİŞTİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada transfer çalışmalarına yönelik, “Konuyla ilgili çalışmalara başladık. Sol bek ihtiyacımız var. En kısa sürede halledeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV