Galatasaray yeni yıla lider girdi

Galatasaray Sivasspor Süper Lig
Galatasaray yeni yıla lider girdi

Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 5. galibiyetini aldı ve 2022 yılını lider olarak kapattı.

Galatasaray, Süper Lig'in 16. haftasında Sivasspor'a konuk oldu.

Karşılaşmanın 27. dakikasında sağ kanattan atağa kalkan Galatasaray'da Sacha Boey'in ceza sahasına çevirdiği topu Mertens tek vuruşla ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sivasspor'un 50. dakikada Fredrik Ulvestad ile bulduğu gol, yapılan VAR incelemesinin ardından iptal edildi. Sosyal medyada büyük tartışmalara neden olan pozisyon için yayıncı kuruluştan yapılan açıklamada golün 'muhtemelen' ofsayt sebebiyle iptal edildiği bilgisi verildi.

Sivasspor'da Dia Saba'nın 80. dakikada savunma arkasına attığı uzun topu kontrol eden Erdoğan Yeşilyurt, kaleciyle karşı karşıya durumda topu ağlara göndererek skorda eşitliği sağladı.

Mücadelenin 90+5. dakikasında Abdurrahim Bardakçı'nın kendi sahasından attığı uzun pasta savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz, topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya durumda meşin yuvarlağı bir kez daha ağlarla buluşturdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazandı.

Bu sonucun ardından galibiyet serisini 5 maça çıkaran Galatasaray 33 puana yükseldi ve liderlik koltuğunu Fenerbahçe'den devraldı, Sivasspor ise 14 puanla düşme hattında kaldı.

Süper Lig'in 17. haftasında Galatasaray sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak, Sivasspor ise Konyaspor'a konuk olacak.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Sivasspor Süper Lig Sivasspor - Galatasaray maçı