Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

HABER MERKEZİ
Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti
FOTOĞRAF: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Galatasaray 3-2 yenildiği ilk maçın rövanşında sahasında karşılaştığı Young Boys'a 1-0 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Galatasaray 3-2 yenildiği ilk maçın rövanşında sahasında İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanan maçın 31. dakikasında Young Boys'un Ebrima Colley ile bulduğu gol ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı.

Mücadelenin ilk yarısında hem Galatasaray hem de Young Boys karşılıklı pozisyonlara girse de gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Mücadelenin 56. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun ortasında Kaan Ayhan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderse de hakem pozisyonun ofsayt olduğunu işaret etti.

Karşılaşmanın 85. dakikasında saha içerisinde yaşanan gerginlik nedeniyle oyun bir süre durdu.

Yedek kulübelerinin orada yaşanan gerilimde Young Boys'lu oyuncular ile Kaan Ayhan arasında gerilim yaşandı. Bunun ardından Kaan Ayhan ve Darian Males sarı kart gördü ve oyun devam etti.

87. dakikada hızlı gelişen atakta Young Boys golü buldu. Alan Virginius, Fernando Muslera'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve skoru 1-0'a getirdi.

Golün ardından Galatasaray'da Fernando Muslera hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle direkt kırmızı kart gördü ve Sarı-kırmızılılar 10 kişi kaldı.

Galatasaray rakip kaleye yüklense de karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Young Boys sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılan taraf oldu.

İlk maçı 3-2 kazanan Young Boys rövanşta da elde ettiği 1-0'lık galibiyetle Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına adını yazdırdı.

Devler Ligi'ne play-off turunda veda eden temsilcimiz Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.