Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan nasıl çıkar?

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United Bayern Münih UEFA Avrupa Ligi
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan nasıl çıkar?
FOTOĞRAF: AA

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun son haftasına girilirken Galatasaray'ın gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmesi için son maçta deplasmanda Kopenhag'ı mutlak surette yenmesi gerekiyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, Manchester United karşısında 3-1 geriye düştüğü maçta sahadan 3-3 beraberlikle ayrılarak gruptan çıkma iddiasını sürdürme yolunda önemli bir sonuç elde etti.

Sarı-kırmızılılar 5 haftası geride kalan grupta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle toplamda 5 puanı hanesine yazdırdı.

Galatasaray, gruptaki 6. ve son maçında 12 Aralık Salı günü deplasmanda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile kozlarını paylaşacak.

Grubun son haftasına girilirken 5 puanlı Kopenhag averajla 2. sırada bulunuyor, Galatasaray da elde ettiği 5 puanla grubun 3. basamağında bulunuyor.

Galatasaray'ın gruptan çıkarak son 16 turuna kalabilmesi için Kopenhag'ı mutlak surette yenmesi gerekiyor, her türlü beraberlik ve mağlubiyet durumunda temsilcimiz Devler Ligi macerasına nokta koyacak.

UEFA AVRUPA LİGİ İHTİMALİ

Grubun son haftasında Manchester United ile Bayern Münih kozlarını paylaşacak. Bayern Münih, Manchester United'ı yendiği takdirde Galatasaray en kötü ihtimalle Avrupa Ligi son 32 turunda yoluna devam edecek.

Manchester United'ın son maçta Bayern Münih'i yenmesi ve Galatasaray'ın da Kopenhag deplasmanında galip gelememesi durumunda ise temsilcimiz Avrupa defterini kapatacak.

GALATASARAY'I BEKLEYEN DEV GELİR

Galatasaray'ın son hafta Kopenhag ile yapacağı maç hem son 16'ya kalma hem de kulübün ciddi bir gelir elde etmesi açısından da kritik önem taşıyor.

Grup aşamasına adım attığında ayak bastı, market ve katsayı gelirlerinden 25 milyon Euro'yu kasasına koyan Sarı-kırmızılılar, grupta da şu ana kadar aldığı 1 beraberlik ve 1 galibiyet ile 3.7 milyon Euro performans gelirini garantilendi. Galatasaray son iki maçta Manchester United ve Kopenhag'ı mağlup etmesi durumunda 5.6 milyon Euro daha kazanma şansını yakalayacak.

SON 16 ÖDÜLÜ 9.6 MİLYON EURO!

Sarı-kırmızılılar adını son 16 takım arasına yazdırabilirse 9.6 milyon Euro daha kazanacak ve böylece grup performansı toplamında 18.9 milyon Euro'ya (yaklaşık 600 milyon TL), toplamda ise yaklaşık 44 milyon Euro'ya (yaklaşık 1.4 milyar TL) ulaşmış olacak.

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi'nden elde edilecek bu büyük gelir, devre arasında sol bek ve 6 numara takviyesi yapmak isteyen sarı-kırmızılı yönetimin elini rahatlatacak.

Kaynak: Haber Global TV