Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi elemesindeki rakibi bugün belli oluyor! İşte muhtemel rakipler

Galatasaray
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi elemesindeki rakibi bugün belli oluyor! İşte muhtemel rakipler

Şampiyonlar Ligi mücadelesine 2. ön eleme turundan başlayacak olan Galatasaray'ın rakibi bugün belli oluyor. İşte kura çekimi saati ve muhtemel rakipler.

Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesi turundaki rakibi bugün belli oluyor. İsviçre'nin Nyon kentinde 13.00'te yapılacak kura çekiminde sarı-kırmızılıların muhtemel rakipleri arasında İskoçya'dan Celtic, Hollanda'dan PSV ya da Çekya'dan Sparta Prag bulunuyor. Kura çekimi, beIN Sports Haber'den yayınlanacak. 

İlk maçlar 20-21 Temmuz, ikincileri 27-28 Temmuz'da oynanacak. 3. eleme tur kurası 19 Temmuz'da yapılacak. 

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılımı için 2. ve 3. ön eleme ile play-off'u geçmesi gerekiyor.

Galatasaray kulübü, muhtemel rakiplerle ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

CELTIC

Glasgow’un iki devinden biri olan Celtic’in, dokuz senelik şampiyonluk hegemonyasına ezeli rakibi Rangers son verdi. Rangers’ın ligi açık ara şampiyon olarak bitirdiği sezonda Celtic, ikinci sırada yer alarak UEFA Şampiyonlar Ligi Elemeleri’ne kalmaya hak kazandı. Geride bıraktığımız sezonda Avrupa Ligi arenasında mücadele veren Celtic, Milan, Lille ve Sparta Prag’ın olduğu grubu 4 puanla son sırada bitirdi. 31 maçta 18 kez fileleri sarsan Odsonne Edouard, rakip takımın en golcü isimlerinin başında geliyor. Maçlarını 60 bin kişilik Celtic Park’ta oynayan Glasgow ekibinin teknik direktörlük görevini Neil Lennon yapmakta.

SPARTA PRAG

Çekya’nın köklü takımlarından olan Sparta Prag, geride bıraktığımız sezonu Slavia Prag’ın ardından ikinci sırada bitirdi. Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi Ligi H Grubu’nda mücadele veren başkent ekibi, Milan, Lille ve Celtic gibi rakiplerinin olduğu grupta 6 puanla grubunda üçüncü sırada turnuvaya veda etti. 2020-2021 sezonunda 19 maçta 15 golü bulunan 2002 doğumlu Adam Hlozek, rakip takımın gol yollarında en etkili isimleri arasında göze çarpıyor.  Maçlarını 20 bin 800 kapasiteli Generali Arena’da oynayan Prag ekibinin teknik direktörlüğünü Pavel Vrba üstlenmekte. 

PSV EINDHOVEN

Galatasarayımızın olası rakiplerinden olan Hollanda temsilcisi, ligini 88 puanlı şampiyon Ajax’ın ardından 72 puanla ikinci sırada bitirdi. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Granada, PAOK ve Omonia takımlarının arasında 12 puanla lider turlayan Eindhoven, son 32 turunda Olympiakos’a elendi. Oynadığı 45 maçta 27 golü bulunan Donyell Malen, takımın en skorer ismi olarak göze çarpıyor. Maçlarını 35 bin kişi kapasiteli Phillips Stadyumu’nda oynayan kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü Roger Schmidt yapıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray kura çekimi Şampiyonlar Ligi Celtic PSV Sparta Prag