Galatasaray oyunu bildi, skoru alamadı

Galatasaray oyunu bildi, skoru alamadı

Galatasaray, Beşiktaş'ın oyununu bilse de skoru istediği gibi sonuçlandıramadı. Sadece 2 yan topa engel olamadı. Ancak bu strateji bu maç özelinde iyi bir stratejiydi.

Galatasaray, Beşiktaş maçına deplasmanda kazandığı Lokomotiv Moskova maçına benzer bir kurguyla başladı. Savunmada sağlam durup geçişle golü bulmak birinci hedefti. Galatasaray bu amacında başarılı da oldu. Cicaldau’nun çok akıllıca golüyle üstünlüğü sağladı.

Ancak maç boyunca Cicaldau’nun mevkidaşları Rumen futbolcuya ayak uyduramadı. Bu noktada Galatasaray’ın 2 probleminin ilkinden bahsetmemiz gerekiyor. Hem Berkan hem de Taylan, Galatasaray’ın geçişlerinde ne pas opsiyonu oluyor ne de doğru pasları atabiliyor.

Galatasaray’ın oyununun seviye atlaması için merkezdeki oyuncuların dikine ve derin pasları çok hızı ve isabetli atması gerekiyor. Ancak Taylan ve Berkan bu pasları atarken tedirginlik yaşıyor. Bu da hızlı olması gereken hücumların başlamadan bitmesine neden oluyor. Fatih Terim’in devre arasına kadar çözmesi gereken en büyük sorun da bu.

Galatasaray maç boyunca iyi savunma yaptı, bir yan top ve Muslera hatası ve bir duran topla maçı kaybetti. Maçın hikayesini daha iyi analiz eden taraf Fatih Terim’di. Doğru bir anlayış doğru bitr stratejiyle sahaya çıktı. Terim’in değişiklikleri de sonuç verdi.

Ancak bu noktada Sarı Kırmızılıların 2. problemi ortaya çıktı: Bitiricilik. Galatasaray santraforları net gol vuruşları yapamıyor. Bu konuda aslında eldeki en iyi isim Diagne. Ancak Diagne de Halil ve Mohamed’e göre az pozisyona giriyor. Mohamed 81. dakikada penaltı vuruşundan faydalanamadı.

Pozisyondan hemen önce Halil Dervişoğlu golü atsa, penaltıya bile gerek kalmaycak ve Fırat Aydınus pozisyonu avantaja bırakarak golü verecekti. Derbide, böyle gol kaçırma lüksünüz olmamalı. Galatasaray’ın çözmesi gereken 2. sorun da bu.

Beşiktaş derbisinde Galatasaray büyük oranda sahada yapmak istediklerini yaptı. Sadece 2 yan topa engel olamadı. Ancak bu strateji bu maç özelinde iyi bir stratejiydi.

Şimdi Galatasaray’ın Avrupa Ligi’ndeki maçları hariç bu stratejiyle oynayabileceği maçların sayısı azaldı. Sarı Kırmızılılar lider Trabzonspor’un 7 puan gerisine düştü. Bundan sonra kazanması gereken maçlar oynayacak. Bunun için de güçlü set oyununa ihtiyaç var. Galatasaray için asıl tehlike derbinin kaybedilmesi değil. Henüz bu set oyununun oturmamış olması. Sarı Kırmızılılar Fenerbahçe maçı öncesi Gaziantep ve Karagümrük’le oynanacak. Bu 2 maçta da güçlü bir set oyununa ihtiyacı olacak.