Galatasaray Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı

Galatasaray Konyaspor
Galatasaray Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı

Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray ile Konyaspor arasında yapılan karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı. Galatasaray evindeki yenilmezlik serisini 37 maça çıkarsa da iki haftada ikinci kırmızı kart ve kaybedilen 5 puan keyifleri kaçırdı

Galatasaray geçen hafta deplasmandaki 2-0'lık Denizlispor mağlubiyetinin ardından bu hafta evindeki maçta moral bulmak istiyordu. Fakat Türk Telekom Arena'daki ilk maçında da 2 puan bıraktı. Geçen hafta kırmızı kart gören Marcao'nun ardından bu hafta da Konyaspor karşısında Seri kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Maçı 11 kişi götürdüğü anlarda neredeyse tek kale oynayan ve Ryan Babel'le öne geçecek golü de bulan Galatasaray, Seri'nin atılmasının ardından bu defa defansa kapandı. 6 dakikalık uzatma verilen maçta 90+6'da konuk takım Jonnson ile beraberliği yakaladı.

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI SİYAH PANKART
Galatasaray ve Konyasporlu futbolcular, Emine Bulut ve Tuba Erkol cinayetleri sonrası maça siyah pankart taşıyarak çıktı. Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, sahasında Konyaspor ile mücadele ederken, iki takımın futbolcuları ve hakemler, Kırıkkale'de 4 yıl önce boşandığı eski kocası tarafından 10 yaşındaki kızının önünde katledilen Emine Bulut ve Konya'da yine çocukları önünde eşi tarafından öldürülen Tuba Erkol anısına maça siyah pankart taşıyarak çıktı. Mücadele kadın cinayetlerini protesto etmek için 1 dakika geç başladı. Taraftarlar da 'Kadına uzanan eller kırılsın' diye slogan atarken, ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın' sözünün pankartını astı.

İLK GOL BABEL'DEN
Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, sarı-kırmızılıların bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetti. Babel ayrıca resmi maçlarda ilk golünü attı. Süper Lig'de ilk haftayı gol atamadan kapatan Galatasaray, sezonun ilk golünü ikinci haftada evindeki Konyaspor karşısında kaydetti. Konyaspor ile oynanan karşılaşmanın 60. dakikasında sahneye çıkan Ryan Babel, sarı-kırmızılıların bu sezon ilk golünü atan isim oldu. Yaz transfer döneminde takıma katılan Hollandalı oyuncu, Galatasaray forması ile de resmi maçlardaki ilk golünü kaydetti.

SERİ'YE VAR UYARISI SONRASI KIRMIZI
Galatasaray'da Konyaspor karşısında orta saha oyuncusu Jean Michael Seri kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılılarda ligin ilk haftasında da Marcao kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Ligin ikinci haftasında evinde Konyaspor ile mücadele eden Galatasaray'da orta saha oyuncusu Jean Micheal Seri, kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Müsabakanın 74. dakikasında Seri'nin orta sahada Konyasporlu futbolcu Jevtovic'e müdahalesine hakem Mete Kalkavan ilk olarak sarı kart gösterdi. Daha sonra VAR'ın uyarısıyla tekrar pozisyonu izleyen Kalkavan, Seri'ye direkt kırmızı kartını çıkardı. 28 yaşındaki futbolcu gelecek Kayserispor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Galatasaray'da ligin ilk haftasında deplasmanda oynanan Denizlispor maçında da Marcao kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı.

EVİNDE 37 MAÇTIR YENİLMİYOR
Galatasaray, Konyaspor beraberliği ile sahasındaki yenilmezliğini 37 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar söz konusu müsabakalarda 31 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Galatasaray, Süper Lig'de Konyaspor beraberliği ile birlikte evindeki yenilmezliğine devam etti. Sarı-kırmızılılar, bu maçla birlikte ligde Türk Telekom Stadyumu'ndaki son 37 karşılaşmada da rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Aslan, söz konusu maçlarda 31 kez rakiplerini mağlup ederken, 6 kez de berabere kaldı. Cimbom, Süper Lig'de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, bu alanda hem ligin devam eden en uzun yenilmezlik serisini hem de kendi tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisini elinde bulunduruyor.

NZONZİ YILLARDIR OYNUYOR GİBİ
Galatasaray'ın son transferi Nzonzi, bu maçta ilk 11'de yerini alıp maç boyunca sahada kaldı. Takım arkadaşlarıyla uyumu, yerinde müdahaleleri ve oyunu açan hamleleriyle dikkat çeken Nzonzi, Galatasaray sahada 11 kişiyken takımın pas yükünü de taşıdı.

Galatasaray-Konyaspor maçını Türk Telekom Stadyumu'nda toplam 38 bin 445 seyirci takip etti.

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar 

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Donk, Nagatomo, Nzonzi, Seri, Emre Mor (Dk. 46 Adem Büyük), Feghouli (Dk. 90 Jimmy Durmaz), Babel, Diagne (Dk. 86 Selçuk İnan) 

Konyaspor: Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Anicic, Ferhat Öztorun (Dk. 84 Ali Yaşar), Jonsson, Jevtovic (Dk. 80 Ali Çamdalı), Ömer Ali Şahiner, Milosevic, Daci (Dk. 56 Miya), Bajic 

Goller: Dk. 60 Babel (Galatasaray), Dk. 90+6 Jonsson (Konyaspor) 

Sarı kartlar: Dk. 14 Daci, Dk. 50 Ali Turan, Dk. 77 Ferhat Öztorun (Atiker Konyaspor), Dk. 87 Adem Büyük (Galatasaray) 

Kırmızı kart: Dk. 75 Seri (Galatasaray) 
4. dakikada sağ kanattan gelişen Konyaspor atağında Ömer Ali Şahiner'in ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, savunmada Luyindama'ya çarparak yandan kornere çıktı.

12. dakikada Konyaspor savunmasından seken topu önünde bulan Feghouli, sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra pasını yerden kale alanı önünde çıkardı. Diagne'nin altıpasın içinden şutunda meşin yuvarlak açısını kapatan kaleci Serkan Kırıntılı'dan döndü. 

39. dakikada Seri'nin sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Serkan Kırıntılı topu uzaklaştırmak istedi. Babel'in ceza sahası çizgisi üzerinde bekletmeden şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı. 

42. dakikada Seri'nin pasında Nagatomo ceza sahası içi sol çaprazda sağ ayağıyla bekletmeden pasını Feghouli'ye çıkardı. Bu oyuncunun altıpasın önünden vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

49. dakikada Mariano'nun sağdan ortasında savunmanın arkasına kaçan Feghouli'nin kale sahasının sağ çaprazından çıkarttığı topa altıpasın önünde Adem Büyük kafa vuruşunu yaptı. Kaleci Serkan Kırıntılı üstüne gelen meşin yuvarlağı çıkartarak gole izin vermedi. 

53. dakikada Luyindama'nın şutunda savunmadan seken top Babel'in önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içinde rakibini geçtikten sonra yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak uzak direğin yanından dışarı çıktı. 

60. dakikada Galatasaray golü buldu. Nzonzi'nin kendi yarı sahasından uzun pasında sol kanatta topla buluşan Babel, ceza sahasına girdikten sonra çaprazda sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Savunma oyuncusu Ali Turan'a da çarpan meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'yı da yanıltarak uzak direğin yanından filelerle buluştu: 1-0. 

68. dakikada sağ kanatta topla buluşan Skubic, pasını Bajic'e verdi. Bu oyuncunun topu kontrol edip döndükten sonra ceza yayı üzerinde yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı. 

75. dakikada Galatasaraylı futbolcu Jean Michael Seri, kırmızı kart gördü. 73. dakikada maçın hakemi Mete Kalkavan, Konyasporlu futbolcu Jevtovic'e orta saha yayında faul yaptığı gerekçesiyle Seri'ye önce sarı kart gösterdi. Kalkavan, VAR hakemlerinin uyarısıyla pozisyonu saha kenarında tekrar izledikten sonra bu kararını değiştirdi ve Fildişi Sahilli oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. 

82. dakikada Mariano'nun sağ kanattan ortasında Babel'in ceza yayı üzerinde bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Serkan Kırıntılı'dan döndü. Ardından araya giren Ali Turan, topu uzaklaştırdı. 

90+6. dakikada Konyaspor beraberliği yakaladı. Skubic'in ceza yayı içinde şutunda Donk'a çarpan top Jonsson'un önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza sahası içi sol çaprazda ayak içiyle uzak direğe yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1. 

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.


Galatasaray son dakika haberleri