Galatasaray, İstanbulspor engelini 3 golle aştı

Haberglobal.com.tr
Galatasaray İstanbulspor Süper Lig
Galatasaray, İstanbulspor engelini 3 golle aştı

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı İstanbulspor'u 1-0 geriye düştüğü maçta 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray, Süper Lig'in 22. haftasında İstanbulspor'u konuk etti.

RAMS Park'ta oynanan mücadelede İstanbulspor, David Sambissa'nın golüyle 1-0 öne geçti.

Galatasaray, 36. dakikada kazanılan penaltı vuruşunu Kerem Aktürkoğlu 'yla gole çevirerek skorda eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

Mücadelenin 79. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Kerem Aktürkoğlu, serbest vuruştan kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek takımını 2-1 öne geçirdi.

İstanbulspor'da 66. dakikada oyuna dahil olan Mamadou Mendy, 89. dakikada Barış Alper Yılmaz'a arkadan yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Sarı-kırmızılılar, 90+2. dakikada Mauro Icardi'nin ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu yine Arjantinli yıldızıyla gole çevirerek farkı ikiye çıkardı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve karşılaşma Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 57'ye yükseltti ve lider Fenerbahçe'yle puanlarını eşitledi. Sarı-kırmızılılar haftayı averajla 2. sırada kapattı.

İstanbulspor ise 10 puanda kaldı ve son sıradaki yeri değişmedi.

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak, İstanbulspor ise Samsunspor'u konuk edecek.

Galatasaray İstanbulspor