Galatasaray, Giresun'da farka koştu! Galibiyet serisini 10 maça çıkardı!

Galatasaray Giresunspor
Galatasaray, Giresun'da farka koştu! Galibiyet serisini 10 maça çıkardı!

Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Giresunspor'u 4-0 mağlup ederek ligde üst üste 10. galibiyetini aldı.

Çotanak Stadı'nda oynanan ve uzun süresi golsüz eşitlikle geçilen karşılaşmanın 44. dakikasında Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Ramon Arias müdahalesiyle Giresunspor ceza sahasında yerde kaldı. İlk etapta pozisyonu devam ettiren hakem, VAR'dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu inceledi ve penaltı noktasını gösterdi.

Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Mauro Icardi'nin şutunda Giresunspor kalecisi Onurcan Piri, sağına giden topu uzanarak çıkardı ve gole izin vermedi.

Sarı-kırmızılılar aradığı golü 45+3. dakikada Dries Mertens'le buldu ve soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Mücadelenin 60. dakikada Leo Dubois'nın ceza sahası dışından attığı muhteşem golle farkı ikiye çıkartan Galatasaray, Milot Rashica'nın 88. dakikada kaydettiği golle skoru 3-0'a getirdi.

Sarı-kırmızılılarda oyuna 82. dakikada dahil olan Yunus Akgün, 90+5. dakikada attığı golle maçın sonucunu ilan etti: 0-4

Bu sonucun ardından ligde üst üste 10. galibiyetini alan Galatasaray puanını 48'e yükseltti ve liderliğini perçinledi. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Giresunspor ise 21 puanda kaldı.

Okan Buruk, üst üste 10 Lig maçını kazanan ilk Galatasaray teknik direktörü olarak tarihe geçti.

Süper Lig'in 22. haftasında Giresunspor deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak, Galatasaray ise Ümraniyespor'u konuk edecek.

Galatasaray Giresunspor'u 3 golle geçti

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray Giresunspor Süper Lig Giresunspor Galatasaray maçı