Galatasaray, Fenerbahçe maçına parçalı formayla çıkamayacak! İşte sebebi...

Galatasaray
Galatasaray, Fenerbahçe maçına parçalı formayla çıkamayacak! İşte sebebi...

Süper Lig'in 24. haftasında derbi maçta Fenerbahçe'ye konuk olacak olan Galatasaray, önceki sezonların aksine karşılaşmada parçalı formayı değil turuncu formayı giyeceğini açıkladı.

Süper Lig'in 24. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yle Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, derbiye turuncu formayla çıkılacağını açıkladı.

Önceki sezonlarda derbilerde klasikleşen parçalı formasıya mücadele eden Galatasaray'ın 'turuncu forma' seçiminin arkasında yatan neden belli oldu.

SEÇME ÖNCELİĞİ EV SAHİBİ TAKIMDA

TFF kuralları gereği forma seti tercih önceliği ev sahibi kulübe ait. Fenerbahçe ise maça sarı-lacivert çubuklu formayla çıkacağını açıkladı.

Bu sezon her iki takımın da klasik formalarının (çubuklu & parçalı) sırtı aynı renkte (sarı) olduğundan, ve bu durum da hakem ve seyirci için sorun teşkil ettiğinden, Sarı-kırmızılılar derbi maça alternatif formalarından biriyle çıkmak zorunda.

İşte Galatasaray bu sebeple derbiye turuncu forma setiyle çıkacak.

SEZONUN İLK YARISINDA PARÇALI & LACİVERT FORMALAR GİYİLDİ

Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadı'nda oynanan maça Galatasaray parçalı formasıyla çıkmış, Fenerbahçe ise lacivert formayı giymişti. Karşılaşma 0-0 sona ermişti.

Galatasaray, Fenerbahçe maçına parçalı formayla çıkamayacak! İşte sebebi... - Resim : 2

Fenerbahçe - Galatasaray maçı