Galatasaray, David McCormack'ı kadrosuna kattığını açıkladı

Galatasaray Basketbol Süper Ligi Transfer
Galatasaray, David McCormack'ı kadrosuna kattığını açıkladı
FOTOĞRAF: Galatasaray Resmi İnternet Sitesi

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, 208 cm boyundaki pivot David McCormack’ı 1+1 yıllığına renklerine bağladığını resmen duyurdu.

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray, 208 cm boyundaki pivot David McCormack’ı 1+1 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

David McCormack 2022/23 sezonunda Beşiktaş, bu sezon başından itibaren ise bir başka Basketbol Süper Ligi ekibi olan Darüşşafaka forması giyiyordu.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Yeni transferimiz David McCormack’a Galatasaray Ailesi’ne hoş geldin diyor, parçalı formamız ile başarılarla dolu bir yıl diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 DAVID MCCORMACK KİMDİR?

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrinde 2 Temmuz 1999 yılında dünyaya geldi. Ailesinin Virginia’ya taşınmasıyla birlikte çocukluk ve gençlik yıllarını burada geçirdi. Gençlik yıllarında Amerikan futbolu, basketbol, gülle ve disk atma dallarında spor yaptı.

Okuduğu liseler Northfolk Academy ve Oak Hill Academy’nin basketbol takımlarında oynadıktan sonra Kansas’ta üniversite eğitimine başladı. Dört sezon boyunca mücadele ettiği NCAA’de son yılı olan 2022'de Kansas ile şampiyonluk yaşadı. Takımının şampiyonluğuna 10.6 sayı ve 6.98 ribaunt ortalamaları ile önemli bir katkı verdi.

Kolej yıllarının ardından NBA draftlarında kendisine yer bulamayan uzun oyuncu, 2022/23 sezonunda profesyonel kariyerine Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde başladı. Ülkemizdeki ilk sezonunda 23 maçta 9.1 sayı, 7.4 ribaunt ve 13.9 verimlilik ortalamaları ile mücadele etti.

Sezon başında Darüşşafaka Lassa ile anlaşan Amerikalı oyuncumuz içinde bulunduğumuz 2023/24 sezonunun şu ana kadarki kısmında yeşil siyahlı takım ile 10 Süper Lig karşılaşmasında önceki sezona göre istatistiklerini geliştirerek 13.7 sayı, 9.8 ribaunt ve 19.2 verimlilik puanı ortalamaları ile sahada yer aldı.

Kaynak: Haber Global TV