Galatasaray'da seçim olacak mı? Mahkeme kararı bugün belli oluyor!

Galatasaray'da seçim olacak mı? Mahkeme kararı bugün belli oluyor!

Galatasaray'da seçime gidilip gidilmeyeceğini belirleyecek karar duruşması bugün Çağlayan Adliyesi'nde başladı.

Galatasaray'da kulüpte seçim yapılıp yapılmayacağı Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki 14'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek duruşmada belli olacak. Mahkeme saat 11:45'te başladı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, konu hakkında şu açıklamaları yaptı; "Hukuki olarak baktığımızda bu belirsizliği gidermek için ben ve Kaan (Kançal) kardeşimiz müdahil olduk. Daha önce alınmış 7 yürütmeyi durdurma kararı var. İdari ibranın hükümsüzlüğüne dair karar var. Hukuki süreç bitmeden, sadece iki kişi hakkında alınmış kararı göz önünde tutup, diğer 7 kararı dikkate almamak hukuken yanlış. Bazı arkadaşlarımız seçime girmemizi istemiyor. Eşit şartlarda düello ederiz, pusu kurmayız. Mustafa Cengiz olmadan seçim istiyorlar. Buna da 'peki' derim ama taraftarlarıma laf anlatamam. O yüzden mücadele ediyorum. Ben mücadeleyi terk edecek, cepheyi bırakıp kaçacak insanlardan değilim."

Cengiz, GS TV'de yaptığı açıklamalarda ise "İbra edilmediğimiz anı ve geceyi hiç unutmuyorum. Fatih Hoca aradı, çok üzüntülüydü. Bana kaçtı demesinler diye ayrılmadım. Bıraksaydım 'kaçtı' denecekti. 10 futbolcunun serbest kalma duru mu vardı. Acıyı, bal eyledik. Biz 2525 oyla seçilmişiz. 3 adaya da saygı duyuyorum, hepsinin oylarının toplamından fazla. Mücadeleyi terk edecek, cepheyi bırakıp kaçacak insanlardan değilim.

Bazı üyelerimizin yargıya müdahalesi var. Benim seçime girmemem için uğraşıyorlar. 'imza topla, seçime gir Mustafa Cengiz' demiyorlar. Eşit şartlarda düello edersiniz, bunlar pusu kuruyor. 'Seçime gitmeyeceğim' demedim. 'Gündemimde seçim yok' dedim. Mahkeme 'seçime gideceksiniz ve Mustafa Cengiz aday olamaz' derse başım, gözüm üstüne. Saygı duyarım. Ben kazık çakmadım. Galatasaray bir raya girdi. Gelecek nesillere daha iyi bir G.Saray bırakmak istiyorum" demişti.