Galatasaray'da Fernando Muslera için imza töreni

Galatasaray'da Fernando Muslera için imza töreni

Galatasaray, efsaneleri arasına giren başarılı file bekçisi Fernando Muslera ile 3 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Törende, başkan Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak ile Başkan Yardımcısı Yusuf Günay da yer aldı.

Galatasaray, Fernando Muslera'nın sözleşmesini düzenlediği imza töreniyle 2024 yılına kadar uzattı. Yıllık 2,5 milyon Euro alacağı kaydedilen Muslera, yeni sözleşmesiyle birlikte Galatasaray’da 13 yıl aralıksız görev yapmış olacak. Yıldız file bekçisi geride kalan 9 sezonunda 5 şampiyonluk, 4 Türkiye Kupası ve 5 de Süper Kupa zaferi yaşadı.

Öte yandan, törenin ardından Galatasaray, Muslera'ya önümüzdeki 3 sezonda yıllık 2.5 milyon euro ödeneceğini KAP'a bildirdi.

"KAPTAN GİBİ KAPTAN"

Törende konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şunları söyledi:

Muslera öyle bir isim ki rakip takımların da saygı duyduğu bir isim. Bu bizi çok mutlu ediyor. İstisnasız herkesin ve bizim çok sevdiğimiz bir insan. Yani kaptan gibi kaptan. Ligde 300 maç barajını geçen ilk yabancı futbolcu. 10 senedir bizimle beraber. Ayağı kırıldığında yokluğunu çok aradığımız bir isim. Sakın diğer kalecilerimiz alınmasın çünkü o Muslera... Simovic'ten sonra gol atan ilk yabancı kaleci... Galatasaray tarihinde en çok kupa kazanan oyuncu. Bir sezonda en çok maçta gol yemeyen futbolcu... 303 maçta gol yemediği maç sayısı 113. Müthiş bir rakam. Toplam maç sayısı 374.

Muslera kalede olunca herkes güveniyor. Bizim çok şeyimiz Muslera... İnşallah Türk tarihine geçer ve Galatasaray'a başkan da olur. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Abdurrahim Bey'le de çok sıkı çalıştılar ona da çok teşekkür ediyorum.

ALBAYRAK: BENİM SAĞ KOLUM

Abdurrahim Albayrak'ın açıklamaları:

Mustafa Cengiz başkanım çok özetledi. Muslera ile baya zamandır görüşüp, konuşuyoruz. Onun nasıl bir Galatasaraylı olduğunu anlatmaya çalışacağım. Muslera benim sağ kolum. Bu pandemi döneminde Selçuk'la beraber futbolcularla konuşmasının talep ettim ve indirim yapmasını istedim. Başta ben indirim yapayım diyerek iyi bir indirim aldık iki kaptanım sayesinde... İki arkadaşımız indirim talebini kabul etmedi. Muslera'nın bu hareketlerini biz de camia da unutmaz. Amerika'dan ciddi teklifler geldiğini biliyorum. Muslera "Ben Galatasaraylıyım, futbolcu burada bırakmak istiyorum" dedi. Bu hareketiyle tekrar herkesin gönlünde taht kurdu. Sözleşmede iyi bir indirim yaparak dün akşam anlaşmayı sağladık. Neden bugünü seçtiğimizi söylemek istiyorum.

Geçen sene Muslera'nın talihsiz bir şekilde Rize maçında bileği kırılmıştı. Bu mukaveleyi de Rizespor maçı öncesinde yaparak ona daha da moral olmasını istiyorum. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu arada Mustafa Cengiz başkanıma da söylediği rakamlara hiç itiraz etmediği için kendisine teşekkür ediyorum.

Yusuf Günay'ın açıklamaları:

Fernando Muslera çok özel bir insan, özel bir karakter. İş ahlakı olan bir sporcu. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada örnek gösterilecek bir kişilik. Biz Muslera ile sözleşme imzalamaktan dolayı mutluyuz. Kendisine başarılar diliyorum.

MUSLERA: İKİNCİ EVİMDE YAŞIYOR GİBİ HİSSEDİYORUM

Muslera'nın açıklamaları:

Bazen hazırlık yaparsınız konuşmak için ama başkanımız, Abdurrahim Bey ve Yusuf Bey'in konuşmalarından sonra bazı değişiklikler yapmak istiyorum. Bu sene kulüpteki 10. senem. Zamanında ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlayabiliyorum. Bu zamana kadar birçok hoca, yönetim ve takım arkadaşlarıyla çalıştım. Herkes bana çok şey kattı. Türkiye'de kendimi ikinci evimde yaşıyor gibi hissediyorum. O yüzden ne kadar doğru karar verdiğimi bir kez daha anlamış oldum.Galatasaray sporculuk anlamında değil, insanlık anlamında kariyer anlamında bana çok şey kattı. Burada büyüdüm. Bana çok şey kattı. Çocuklarım burada doğdu. Onlar da Türk sayılır. Bu camiaya 3 sene daha hizmet edeceğim için çok çok mutluyum.

Tabii ki teşekkür etmek istediğim insanlar var. Başta yönetimimiz ve Fatih hocamız. Bana güvenen devamlı benim yanımda olan bir insan. Beraber çok önemli başarılara imza attık. Diğer taraftan birçok futbolcuyla çalıştım. Onlara teşekkür ediyorum. Personel anlamında Mert Çetin'e teşekkür etmek istiyorum. Şükrü'ye çok teşekkür etmek istiyorum. Selçuk, Hakan Balta, Riera, Necaati. Beraber olduğum arkadaşlarım. Onlarla beraber birlikte güzel başarıya atmak istiyorum. Bu 10 senede benimle beraber olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Bugün de evimdeyim. Abdurrahim Bey'in de söylediği gibi daha farklı yerlerden teklif vardı ama ilk dakikadan itibaren benim aklımda Galatasaray vardı. En ufak bir soru işareti ve şüphe yoktu kafamda. Burada 3 sene daha kalmak için imza atacağım.

Kaynak: Haber Global TV

Fernando Muslera Galatasaray