Galatasaray, Beşiktaş'ı tek golle yıktı

Haberglobal.com.tr
Beşiktaş Galatasaray Süper Lig
Galatasaray, Beşiktaş'ı tek golle yıktı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 28. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 28. haftasında oynanan derbi mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi.

Tüpraş Stadyumu'nda oynanan karşılaşma golle başladı. Konuk ekip 2. dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti.

Kerem Demirbay'ın soldan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde oluşan karambolde Beşiktaşlı Al-Musrati ters bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

İlk yarıda Beşiktaş ve Galatasaray gole yaklaşsa da başka gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda Beşiktaş yapılan oyuncu değişiklikleriyle birlikte baskısını arttırdı ve etkili ataklar geliştirdi. Siyah-beyazlılar girdiği pozisyonlarda Fernando Muslera'yı aşamadı.

Beşiktaş'ta Omar Colley, Barış Alper Yılmaz'a yaptığı müdahale nedeniyle VAR'da yapılan incelemenin ardından 90. dakikada direkt kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın kalan bölümünde gol sesi çıkmadı ve Galatasaray derbiden 1-0'lık galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Ligdeki galibiyet serisini 9 maça çıkaran Galatasaray puanını 75 yaparak ligde yeniden liderliğe yükseldi. Ligde yakaladığı 4 maçlık yenilmezlik serisi Galatasaray karşısında son bulan Beşiktaş ise 46 puanla 4. sırada kaldı.

Galatasaray ligin 29. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Beşiktaş ise deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak.