Dursun Özbek: "Fenerbahçe'yi yenmeye alıştık"

Dursun Özbek Galatasaray
Dursun Özbek: "Fenerbahçe'yi yenmeye alıştık"

Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek, TFF Başkanlık Seçimleri'nden takımının bu sezonki performansına kadar pek çok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de 2022-23 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın Başkanı Dursun Özbek geçtiğimiz sezonu ve gündemde olan konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Sabah'a verdiği özel röportajda Özbek, şampiyonluk stresinin vücut kimyasını bozduğunu belirerek, "2015 döneminde başkan yardımcısıydım ama bu şampiyonluk başka bir şeydi. Bu, çok zorlu bir dönemden sonra geldi. Vücut kimyam bozuldu. Rahatlamış olmam gerekirdi, tüm sezon boyunca yaşananların birikimi vücut kimyasını bozuyor. Genel olarak stresli maçlar oynadık. Ancak Ankaragücü maçı sonrası başka bir boyut kazandı... İnsanlar rahatlamıştır diyor ama vücut başka bir boyuta geçiyor" ifadelerini kullandı.

"STAT İSMİ DEĞİŞECEK"

Ezeli rakipleriyle olan rekabetleri hakkında da açıklamada bulunan başkan, şampiyonlukta unutamadığınız anlar nelerdir sorusuna, "İlk maç Antalyaspor maçı (1- 0). O galibiyet çok hoşuma gitti. Son dakikalarda Gomis'in attığı gol. İkincisi Ankaragücü maçı. Fenerbahçe'yi yenmeye alıştık zaten. O yüzden rahattım.

Ankaragücü maçı çok iyiydi. Yüzdün yüzdün kuyruğuna getirdin. İstenmeyen bir sonuç haleti ruhiye'yi değiştirebilirdi. Açıkçası çok stres yaşadım. Stat ismi değişecek. Çok sıcak gelişmeler ve görüşmeler var. Yabancı bir firma ile görüşüyoruz. İnşallah iyi sonuçlanacak" cevabını verdi.

"MEHMET BÜYÜKEKŞİ'Yİ DESTEKLİYORUZ"

74 yaşındaki yönetici, yaklaşan TFF seçimleri hakkında ise, "Sayın Büyükekşi'ye de söyledim. Kulüpler Birliği vasıtasıyla kamuoyu yoklaması yapıyor. Biz Avrupa'da mücadele ediyorsak bize yasak olmamalı. Anadolu takımları bile 'alternatifimiz çok Avrupa'dan oyuncu alırken' diyor. Bunu 3-4 kez sordu, yazılı da istedi ama uygulamadı.

Kendisine de dedim. Madem uygulamayacaksınız niye bize sordunuz. Sen başkansın, inisiyatif sende ama bize sormandaki maksat ne? Bize sorup bildiğini yapıyorsan olmaz. Kendisi aday oldu, biz destekleme kararı aldık. Destekleyeceğiz Mehmet Bey'i" yorumlarında bulundu.

Kaynak: Diğer

Galatasaray Dursun Özbek Galatasaray Başkanı Dursun Özbek fenerbahçe TFF Mehmet Büyükekşi Süper Lig