Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Galatasaray'a diz çöktürme çabası var

Galatasaray Burak Elmas

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Oğlucan Çağlayan kriziyle ilgili olarak, "Ortada Galatasaray'a karşı başlatılmış bir Galatasaray'a diz çöktürme çabası var. Galatasaray buna boyun eğmeyecek" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, GS TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Oğulcan Çağlayan'la ilgili olarak Başkan Elmas, "Galatasaray'a diz çöktürülmeye çalışılan, Galatasaray'ın bir oyuncusuna farklı bir olaydan sonra verilece ceza ile tehdit etmeye kadar giden bir olaylar zinciri. Oğulcan Çağlayan'ın Galatasaray'a transferi ve Rizespor ile kulübümüz arasındaki hukuki durumla Marcao olayı sadece göründüğünden ibaret değil. Ortada Galatasaray'a diz çöktürme çabası var..." dedi. 

Elmas'ın açıklamaları şöyle:

Aslında Rizespor camiası ve Galatasaray camiasının hiçbir problemi yok. Bu oyuncu ile ilgili bir problem. Bir kesim, bu isimler bende var. Gerekirse paylacağım. Bunu bir kan davası haline getirdiler. Bu baskıyı Rizespor yönetimine de yapıyorlar. Bunu tespit ettik. Bazı oyuncuları kiralık ve bonservisi verme ve belli bir ödeme anlaşmasına geldik. Burada amacımız kıymetli oyuncumuzun bir an önce sahaya gelmesi ve Rizespor ile ilişkilerimizi normalleştirmek. Fakat çok enteresan gelişmeler yaşandı. Giresunspor maçında aile içinde gereğini yapacağımız hadise cereyan etti. Marcao son derece yanlış bir hareket yaptı. Bize duyumlar gelmeye başladı. Marcao'nun cezasıyla ilgili. Bu arada protokol devam ediyordu. Çarşamba günü son bir protokol geldi. Rizespor'un avukatından gelen protokolün ön yazısında protokolün perşembe saat 17:00'ye kadar imzalanması arzusu dile getirildi. Perşembe günü Marcao cezasının görüşülmesi var. Bu dikkatimizi çekti. Sözleşmede, enteresan bir istek vardı. Tahkim Kurulu aleyhine suç duyurularından feragat etmemiz istendi. Biz dedik ki, bize karşı hukuki garip kararı veren Takim Kurulu ile ilgili görevi kötüye kullanmaktan dolayu suç duyurusundan asla vazgeçmeyiz. 

Galatasaray Başkanı Burak Elmas: Galatasaray'a diz çöktürme çabası var - Resim : 1

"RİZESPOR İLE SULH YOLUYLA ANLAŞMA YOLU KAPANDI"

Marcao'nun verilecek cezasının üst sınır veya yakınında bir ceza olacağını paylaştım. Burada Galatasaray, Marcao'ya verilecek ceza ile tehdit edilmek ve Rizespor anlaşmasını imzalamak mecburiyetine bırakılmak istendi. Rizespor ile sulh yoluyla anlaşma yolu da kapanmıştır. Kimse Galatasaray'ı köşeye sıkıştıramaz, ezilirler. Savcılığı bu işler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. 

Galatasaray'a karşı içeride bir lobi var, hatta bana kalırsa bir suç örgütü. Suç örgütü ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Aslında haraç alınmak isteniyor. Eğer federasyon bununla ilgili kendi üzerine düşeni yapmazsa, mücadelemizde TFF de olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

Galatasaray burak elmas Oğulcan Çağlayan Galatasaray haberleri