Galatasaray Babel, Ozornwafor ve Adem Büyük'ü transfer etti

Galatasaray ryan babel Adem büyük valentine ozornwafor
Galatasaray Babel, Ozornwafor ve Adem Büyük'ü transfer etti

Galatasaray uzun süredir imza için beklediği yıldız futbolcular Ryan Babel ve Adem Büyük'ü transfer ettiğini duyurdu. Ayrıca sarı-kırmızılı ekip, scout ekibinin aylardır izlediği Nijerya'nın 19 yaşındaki milli yıldızı Ozornwafor'u da renklerine bağladı

Galatasaray, transferde uzun süredir sessiz ve derinden yürüttüğü görüşmelerin ardından bu hafta sessizliğini bozdu ve üç yıldız isimle sözleşme imzaladı. Daha önce Beşiktaş'ta başarılı bir sezon geçiren fakat geçtiğimiz sezonun devre arasında Fulham'a transfer olan 32 yaşındaki Hollandalı yıldız Ryan Babel, 3 yıllığına 2 milyon Euro imza parasıyla Galatasaraylı oldu. Galatasaray ayrıca futbolcuya yıllık 2.5 milyon Euro'dan toplam 7.5 milyon Euro sabit transfer ücreti ödeyecek.


Galatasaray Babel, Ozornwafor ve Adem Büyük'ü transfer etti - Resim : 1

KARİYERİNİN ZİRVESİNE SÜPER LİG'TE ÇIKTI
Futbol hayatına 1998 yılında ASV Fortius Jgd kulübünde başlayan Ryan Babel için yıldızlığa giden yol Ajax altyapısına bedelsiz transferiyle başladı. 3.5 yıl içinde Ajax altyapısında parlayan Hollandalı futbolcu, buradan Ajax U17 takımında, iki yıl içerisinde Ajax U19 takımına, bundan bir yıl sonra ise Ajax A takımına yükseldi. Burada mücadele ettiği 3 yılda Avrupa futbolunun dikkatini çeken Babel, 2007 yılında 17 milyon 250 bin Euro bonservis bedeliyle Liverpool'a transfer oldu. 4 yıl boyunca Ada futbolunda dikkatleri üzerine çeken Babel, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kala Alman kulübü Hoffenheim'ın yolunu tuttu. Almanya'da geçirdiği 1 yılda aradığını bulamayan Babel, parladığı kulüp olan Ajax'a bedelsiz olarak geri döndü. 1 yıl sonra ise Türkiye macerası başladı. Ryan Babel Kasımpaşa'ya bedelsiz olarak transfer olduktan 2 yıl sonra 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Al Ain'le sözleşme imzaladı. Buradaki 1 yılın ardından önce bedelsiz olarak Deportivo'ya ardından ise tekrar Türkiye Süper Lig'ine Beşiktaş'la dönüş yapan Babel, Beşiktaş'taki 1.5 sezonun ardından devre arasında Fulham'a 2 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu.
Kariyeri boyunca 56'sı Hollanda A Milli Takımı olmak üzere 77 kez milli formayı giyen Babel, bu karşılaşmalarda 17 gol atma başarısı gösterdi. Kariyerinin en başarılı dönemini Ajax'ta geçiren Babel, Hollanda liginde Ajax formasını terlettiği dönemde toplam 133 maça çıkıp, 29 gol attı ve 19 asist gerçekleştirdi. Liverpool'da toplam 146 maça çıkan Hollandalı yıldız, 22 gol, 18 asistlik performans sergilerken, ikinci baharını ise Beşiktaş'ta yaşadı. Siyah Beyazlı formayla toplam 89 maçta 29 gol 12 asistlik performans sergileyen Babel, Avrupa kupalarında çıktığı 77 maçta 19 gol, 12 asistlik çarpıcı bir başarıya imza attı. Babel'in tüm futbol hayatı boyunca en iyi performans sergilediği lig ise Türkiye Süper Ligi oldu. Beşiktaş ve Kasımpaşa formalarıyla Süper Lig'te 120 karşılaşmaya çıkan Babel, 36 gol ve 23 asist ile futbol kariyerinin en çarpıcı istatistiğine ulaştı. 

ADEM BÜYÜK'TEN GALATASARAY'LA TL İLE SÖZLEŞME
Galatasaray'ın ikinci önemli imzası ise geçtiğimiz sezon Evkur YeniMalatyaspor'da mücadele eden 32 yaşındaki futbolcu Adem Büyük, sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'la 2 yıllığına sözleşme imzaladı. Hem sağ kanat hem de ileri uçta görev alabilen yıldız futbolcunun Galatasaray'ın önümüzdeki sezonda planladığı yerli rotasyonunda Fatih Terim'in elini rahatlatması bekleniyor. Bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen Adem Büyük'e yıllık ödenecek ücret ise 2019-2020 sezonu için 3.5 milyon TL (TL üzerinden yapılacak ödemenin bugünkü kurla karşılığı 528 bin Euro), 2020-2021 sezonu içinse 4 milyon Euro (TL üzerinden yapılacak ödemenin bugünkü kurla karşılığı 600 bin Euro) olmak üzere toplam 7.5 milyon TL (1 milyon 128 bin Euro) olacak.

Galatasaray Babel, Ozornwafor ve Adem Büyük'ü transfer etti - Resim : 2


196 MAÇTA 39 GOL, 32 ASİSTLİK ÇARPICI PERFORMANS
Amatör futbol hayatına Artvin Hopaspor'da başlayan Adem Büyük için Süper Lig macerasının başlangıcı ise Beşiktaş U21 takımında 2005 yılında Beşiktaş A takımına yükselmesi oldu. Daha sonra Süper Lig'te ve 1. Lig'te dönem dönem dönem kiralık dönem dönem bonservis bedeliyle birçok trasnfer yaşayan Adem Büyük'ün Süper Lig'te dikkatleri üzerine çektiği dönem ise Kasımpaşa'da geçirdiği yaklaşık 5 sezon oldu.
Süper Lig kariyerinde toplam 196 maça çıkan Adem Büyük, bu karşılaşmalarda 39 gol, 32 asistlik çarpıcı bir istatistiğe imza attı.

AYDA 12 BİN EUROYA NİJERYALI YILDIZ ADAYI: OZORNWAFOR
Galatasaray'ın bu yıl transferdeki en büyük sürprizi ise 19 yaşındaki Nijeryalı yıldız adayı Valentine Ozornwafor'un transfer edilmesi oldu. Uzun süredir Galatasaray scoutlarının her karşılaşmasını takip ettiği Nijeryalı yıldız adayı, kendisini 4 sezonluğuna sarı kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. 300 bin Euro'luk bonservis bedeliyle transfer olan Ozornwafor, Galatasaray'ın son dönemde Marcao, Luyindama, Onyekuru gibi geleceğin yıldızlarını kulübe kazandırma operasyonunun bir parçası olarak kabul ediliyor. Ozornwafor'a ödenecek yıllık transfer ücreti ise 2019-2020 sezonu için 100 bin Euro, 2020-2021 sezonu için 125 bin Euro, 2021-2022 sezou için 150 bin Euro ve 2022-2023 sezou içinse 200 bin Euro olmak üzere toplam 4 sezon için 575 bin Euro olacak. Yani yıldız adayı Galatasaray'dan ayda ortalama 12 bin Euro (bugünkü kurla 79 bin 400 TL) kazanacak.

Galatasaray Babel, Ozornwafor ve Adem Büyük'ü transfer etti - Resim : 3

1 Haziran 1999 doğumlu olan Valentine Ozornwafor, 1.94 boyunda ve sol ayaklı bir stoper. Bir diğer sol ayaklı yıldız Marcao'yu alıp ilk oynattığı senede 15 milyon Euro'luk transfer teklifleri ile karşı karşıya kalan Galatasaray, yeni Ozan Kabak'lar yaratma projesi çerçevesinde Valentine Ozornwafor transferini gerçekleştirdi. 




Ozornwafor Galatasaray transfer haberleri Galatasaray transfer