Galatasaray, Avrupa macerasına nokta koydu

Haberglobal.com.tr
UEFA Avrupa Ligi Galatasaray
Galatasaray, Avrupa macerasına nokta koydu
FOTOĞRAF: AA

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda 3-2'lik ilk maçın rövanşında temsilcimiz Galatasaray, Çekya ekibi Sparta Prag'a deplasmanda 4-1 mağlup oldu ve Avrupa macerasına nokta koydu.

UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu maçında Sparta Prag ile temsilcimiz Galatasaray karşı karşıya geldi.

epet Arena'da oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Maçın 8. dakikasında gelişen hızlı atakta Kaan Kairinen'in asistinde Angelo Preaciado topu Muslera'nın üstünde aşırarak ağlarla buluşturdu.

Galatasaray'ın bu gole cevabı gecikmedi. Sarı-kırmızılılar, Abdülkerim Bardakçı'nın kafa golüyle maçta dengeyi sağladı. Ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Mücadelenin 70. dakikasında Galatasaray'da Kaan Ayhan rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Rakibini 10 kişi kalmasıyla baskını arttıran Sparta Prag 74. dakikada Indrit Tuci'nin attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Bu golden 6 dakika sonra Lukas Haraslin ile bir gol daha bulan Sparta Prag skoru 3-1'e getirdi ve karşılaşma bu skorla tamamlandı. Karşılaşmanın 90+6. dakikasında Jan Kuchta ile bir gol daha bulan Çekya ekibi sahadan 4-1'lik skorla galip ayrıldı.

İlk maçta rakibine 3-2'lik üstünlük sağlayan temsilcimiz iki maçın sonunda oluşan toplam skorda rakibine 6-4 yenilerek Avrupa macerasına nokta koydu.

OKAN BURUK KIRMIZI KART GÖRDÜ

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte çıkan arbede sonucunda karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'u kırmızı kartla cezalandırdı.