Galatasaray, Antalyaspor'u devirerek zirveyi geri aldı

haberglobal.com.tr
Süper Lig Galatasaray Antalyaspor
Galatasaray, Antalyaspor'u devirerek zirveyi geri aldı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Galatasaray sahasında karşılaştığı Antalyaspor'u 2-1 mağlup ederek ligdeki galibiyet serisini 8 maça çıkardı.

Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Rams Park'ta oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf ev sahibi ekip Galatasaray oldu.

Sarı-kırmızılılar, ceza sahasında Tete'nin yerde kalmasının ardından VAR'dan gelen uyarıyla yapılan inceleme neticesinde penaltı kazandı.

12. dakikada penaltıda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Konuk ekip bu golden sonra beraberlik sayısı için bastırdı ve 33. dakikada Sander Van de Streek'in attığı golle maçta yeniden dengeyi sağladı.

Galatasaray, 45+2. dakikada bir kez daha öne geçti. Carlos Vinicius'un vuruşunda kaleci Helton'dan seken topu tamamlayan Kerem Aktürkoğlu skoru 2-1'e getirdi. Bu gol ofsayt gerekçesiyle ilk olarak iptal edilse de VAR'dan yapılan uyarının ardından gol kararı verildi: 2-1.

İlk yarı Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray 2. yarıda bir kez daha penaltı kazandı. Derrick Köhn'ün yerde kaldığı pozisyonun ardından Abdulkadir Bitigen penaltı kararı verdi. Kerem Aktürkoğlu 59. dakikada kullandığı penaltıda topu direğe nişanladı ve farkı 2'ye çıkarma fırsatından yararlanamadı.

Kalan bölümde hem Galatasaray hem de Antalyaspor gol için bastırsa da bu çabalar sonuç vermedi ve sarı-kırmızılılar sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Ligde üst üste 8. galibiyetini alan Galatasaray bu sonuçla puanını 72 yaptı ve Fenerbahçe'yi geride bırakarak liderliğe yükseldi. Ligdeki galibiyet hasreti 5 haftaya çıkan Akdeniz temsilcisi ise 35 puanda kaldı ve haftayı 9. sırada tamamladı.

Galatasaray ligde gelecek hafta deplasmanda derbi mücadelesinde Beşiktaş ile karşılaşacak, Antalyaspor ise sahasında Gaziantep FK'yi konuk edecek.