Galatasaray Adana Demirspor engelini 3 golle aştı

Galatasaray Adana Demirspor Süper Lig
Galatasaray Adana Demirspor engelini 3 golle aştı
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Adana Demirspor'u 3-1 mağlup ederek ligde maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Süper Lig'de 15. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray ile Adana Demirspor kozlarını paylaştı.

Rams Park'ta oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf ev sahibi ekip Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılarda 22. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun pasında savunma arkasına sarkan Sacha Boey yaptığı dokunuşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 7 dakika sonra ise bu kez ilk golün asistini yapan Kerem Aktürkoğlu sahneye çıktı.
Icardi'nin pasında topa hareketlenen Kerem, meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı Magomedaliyev'in üzerinden ağlarla buluşturarak farkı 2'ye çıkardı.

Solda ceza sahasına giren Yusuf Sarı'nın ortasında meşin yuvarlak Nelsson'dan döndü. Pozisyonda hakem Abdulkadir Bitigen oyunu devam ettirdi.

Ardından VAR hakemi Koray Gençerler'in uyarısıyla pozisyonu yeniden izleyen Bitigen, Danimarkalı stoperin topa kolla müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi.
45+3. dakikada penaltıyı kullanan Mbaye Niang, topu ve kaleci Muslera'yı ayrı köşelere gönderdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının sonucunu da belirledi: 2-1

Maçın duraklama anlarında Cedric Bakambu'nun yerde kalmasıyla kazanılan penaltıda topun başına geçen Mauro Icardi topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu tayin eti: 3-1

Ligde üst üste 3. galibiyetini alan Galatasaray bu sonuçla puanını 40'a yükseltti ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi, galibiyet hasreti 5 maça çıkan Adana Demirspor ise 23 puanla 5. sırada yer aldı.

MUSLERA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Galatasaray Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda Sivasspor ile karşı karşıya gelecek, Adana Demirspor ise evinde İstanbulspor'u ağırlayacak.

Adana Demirspor'un ilk yarının uzatma anlarında kazandığı penaltıya itiraz eden Fernando Muslera, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Uruguaylı file bekçisi ligde gelecek hafta oynanacak olan Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Kaynak: Haber Global TV