Futbolda Mavi Kart Dönemi Başlıyor!

UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası
Futbolda Mavi Kart Dönemi Başlıyor!

Futbolda "mavi kart" dönemi başlıyor. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 1970 yılında sarı ve kırmızı kartların tanıtılmasından bu yana yapılan en büyük disiplin değişikliği olan yeni kartın kullanımını onayladı.

Hakemi kandırmaya veya şiddetli şekilde hakeme itiraz etmeye yönelik davranışlarda bulunan futbolcular, artık mavi kart görecek ve 10 dakika boyunca saha kenarında beklemek zorunda kalacaklar.

IFAB, bu devrim niteliğindeki kural değişikliğini yarın resmi olarak duyuracak, ancak değişiklik hemen üst seviye liglerde uygulanmayacak.

Telegraph'ın haberine göre, futbolun hukuk yapma organı olan Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), 1970 Dünya Kupası'ndan bu yana futbolda kullanılacak ilk yeni kartı onayladı.

IFAB'ın duyuracağı bu devrim niteliğindeki adım, oyuncuların kötü niyetli bir faul işlemesi veya maç hakemine karşı itaatsizlik göstermesi durumunda, oyuncuların 10 dakika boyunca sahadan çıkarılmasını içeren protokollerle birlikte gelecek.

İKİ MAVİ KART BİR KIRMIZI KART SAYILACAK

Mavi kart kuralında iki mavi kart bir kırmızı karta eşit olacak. Bir maçta iki kez hakeme şiddetli itirazlarda bulunan veya kendini sık sık yere bırakan futbolcular iki mavi kart görmesi durumunda kırmızı kartla oyun dışı kalacak.

Mavi kart uygulamasının bu yaz hazırlık maçlarında denenmesinin ardından ilk olarak FA Kupası ve Kadınlar FA Kupası'nda profesyonel düzeyde yürürlüğe konması planlanıyor.