Futbolcuya havai fişek isabet etti! Olaylı derbi tatil edildi

futbol
Futbolcuya havai fişek isabet etti! Olaylı derbi tatil edildi

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden Panathinaikos, tatil edilen Olympiakos derbisi sırasında havai fişek isabet eden İspanyol sol beki Juankar'ın kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Yunanistan Süper Ligi'nin 8. haftasında Olympiakos'un Panathinaikos'u konuk ettiği dün oynanan karşılaşma, tribünlerden atılan havai fişeğin, ısınmak amacıyla yedek kulübesinden çıkan Panathinaikoslu İspanyol oyuncu Juankar'a isabet etmesinin ardından 50. dakikada tatil edildi.

Panathinaikos'un sosyal paylaşım sitelerinden yapılan açıklamada, Juankar'ın kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldığı ve gözlem altında tutulduğu belirtildi.

Panathinaikos, 1-1 eşitlikle devam ederken tatil edilen müsabakanın sonucunun belirlenmesi için "mahkemeye başvuracaklarını" da ifade etti.

İki takım arasında oynanan Atina derbilerinde, daha önce de birçok olay yaşanmıştı. Taraftar ile emniyet güçleri arasında tribünde yaşanan çatışmalar nedeniyle 2019 yılındaki maç, yine tatil edilmişti.

OLYMPIAKOS BAŞKANI ÇILDIRDI!

Olympiakos Başkanı Vangelis Marinakis, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Doktor en başından beri havai fişeğin Juankar'a gelmediğini söyledi. Juankar havai fişek yanına düştükten sonra ayağa kalkamadığını, başının döndüğünü söylemiş doktora. Stadyumdan çıkarken de kafasına bir sargı bezi bağlamış. Doktor olaydan 1 saat sonra bir muayene yaptı ve Juankar'ın klinik durumu uygun dedi. Yönetmeliklere göre, maçın oynanması lazım.

Geçen sene Panathinaikos deplasmanında oynarken, yedek kulübemize bıçaklar, çakılar, el yapımı patlayıcılar attılar. Bin tane havai fişek attılar, çıktık oynadık, kaybettik. Finnbogason'un bacağı yandı, oynayamadı ama onun yerine başka oyuncuyla oynadık. Sorun yok. Doktorlar, Juankar'da hiçbir sorun yok diyor ama Panathinaikoslular 'Maç oynanmasın' dedi. Juankar zaten yedek oyuncu. Oynamıyordu bile. Panathinaikos'un başkanı olsam 'Çıkın topunuzu oynayın' derdim. Hayal kırıklığına uğradım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Panathinaikos Olympiakos Yunanistan Süper Ligi