Futbol kulüplerinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Futbol kulüplerinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Futbol kulüpleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.

Spor Toto Süper Lig kulüpleri, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı paylaştı.

Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yer alan mesajda şu ifadeler kullanıldı:
"Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizin bağımsızlık mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor; Ulu Önderimizi, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Cumhuriyet’in Feneri Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, gururla ve sonsuza dek Atamızın izindeyiz."

Galatasaray Kulübü de resmi internet sitesinde, "19 Mayıs 1919’da Samsun’a ulaşan Bandırma Vapuru, Türk Milleti’nin esarete karşı başkaldırısı ve bağımsızlık ruhunun denizler kadar engin ufku oldu. O geminin kıymetli yolcusu, keskin zekası ve istiklale adanmış kalbiyle bir milletin kurtuluş kahramanı ve Ata’sı oldu" mesajını paylaştı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulübün internet sitesindeki mesajında, şunları kaydetti:

Bilindiği gibi, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” ilk defa, “Atatürk Günü” adı altında, Camiamızın girişimleriyle kutlanmış ve bir spor günü hâline gelmesi sağlanmıştır. Kulübümüzün Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni, kutlanan Atatürk Günü'nün Türk gençliğine mal edilebilmesi için, "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl kutlanmasını teklif etmiş ve Atatürk'ün de onayıyla bu teklif yasalaşmıştır.

Kulübümüzün 120. ve Cumhuriyetimizin 100. yılında, bugünkü haliyle kutlanmasına vesile olmaktan büyük gurur duyduğumuz “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı; şahsım, Yönetim Kurulumuz ve Camiamız adına büyük bir gururla kutluyor, ülkemize ve Türk gençliğine nice 19 Mayıs’lar diliyorum."

Trabzonspor Kulübü'nün sosyal medya hesabı Twitter'dan, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig kulüpleri de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları paylaştı.

fenerbahçe Beşiktaş Trabzonspor Galatasaray 19 mayıs