Futbol dünyası yasta! Efsanevi teknik direktör Kees Rijvers hayatını kaybetti

haberglobal.com.tr
Hollanda Eredivisie 2024'te hayatını kaybeden ünlüler
Futbol dünyası yasta! Efsanevi teknik direktör Kees Rijvers hayatını kaybetti
FOTOĞRAF: Twente Resmi İnternet Sitesi

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeriyle Hollanda futbolunun efsanevi isimleri arasında yer alan Kees Rijvers 97 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Hollanda futbolunun efsanevi isimlerinden Kees Rijvers 97 yaşında hayatını kaybetti.

Rijvers'in yurt dışında forma giyen tarihteki ilk Hollandalı futbolculardan birisi olduğu ve 1957 yılında Saint Etienne ile Fransa'da lig şampiyonluğu yaşadığı belirtildi.

Kees Rijvers, 1946-1960 yılları arasında Hollanda Milli Takımı'nda 33 maçta görev yaptı ve 10 gol kaydetti.

Hollanda Milli Takımı'nda da teknik direktör olarak 3.5 yıl boyunca 21 maçta görev yapan futbol adamı, Hollanda futbol tarihinin en iyi isimleri arasında gösterilen Marco Van Basten, Ruud Gullit, Frank Rijkaard ve Ronald Koeman gibi isimleri milli takımda oynatan ilk isim olarak da tarihe geçti.

Kulüpler seviyesinde de önemli başarılar elde eden Kees Rijvers 3 Hollanda Ligi şampiyonluğu ve UEFA Kupası zaferi elde etti.

Hollanda Eredivisie'de toplamda 251 galibiyet elde eden teknik adam ligde en fazla galibiyet elde eden hocalar listesinde 2. sırada bulunuyor.

PSV Eindhoven'ın efsaneleri arasında yer alan Kees Rijvers 1966-1972 yılları arasında teknik direktör olarak Twente'de görev aldı.

PSV'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kees Rijvers'ın vefatıyla Hollanda futbolu büyük bir ikonunu kaybetti. PSV bu zor zamanda Rijvers ailesine başsağlığı mesajlarını iletiyor."

2024'te hayatını kaybeden ünlüler