Fransa Bisiklet Turu'nda akılalmaz olay! Sporcuların önüne pankartla atladı, zincirleme kazaya neden oldu

Fransa Bisiklet Turu'nda akılalmaz olay! Sporcuların önüne pankartla atladı, zincirleme kazaya neden oldu

Fransa Bisiklet Turu'nu izleyen bir seyirci açtığı pankartla zincirleme kazaya neden oldu. Onlarca bisikletçi bir anda kendilerini yerde buldu.

Bisiklet sporunun en prestijli yarışı olarak kabul edilen Fransa Bisiklet Turu’nun (Tour de France) ilk etabında, elinde bir pankartla kendini önlerine atan ‘sporsever’ kazaya neden oldu.

Bir seyirici ise kameralara göstermek istediği dövizle sporcuların önüne atladı ve Alman bisikletçi Tony Martin’in kaza yapmasına neden oldu. Bisikletçi ve seyirci çarpıştı. Önce Martin bisikletten düştü ama kaza domino etkisine sebep oldu. Onlarca bisikletçi ‘kazaya karıştı’ ve çoğu yere düştü.

Fransa Bisiklet Turu'nda akılalmaz olay! Sporcuların önüne pankartla atladı, zincirleme kazaya neden oldu - Resim : 1

Yaşananların ardından sağlık ekipleri yaralanan sporculara müdahale ederken, kazaya neden olan seyircinin kayıplara karıştığı öğrenildi. Kazada 21 bisikletçi yaralandı.

DSM takımında yarışan Alman bisikletçi Jasha Sütterlin yaralanarak çekilmek zorunda kaldı. 

Fransa Bisiklet Turu'nda akılalmaz olay! Sporcuların önüne pankartla atladı, zincirleme kazaya neden oldu - Resim : 2

Kazaya neden olan kadının elindeki Almanca ve Fransızca kelimelerin yer aldığı “Allez Opi-Omi” yazılı pankart “Haydi dede, büyükanne” anlamına geliyor.

Fransa Bisiklet Turu Yarış Direktörü Pierre-Yves Thouault, konu ile ilgili  yaptığı açıklamada “Bu kazaya neden olan seyirciyi dava edeceğiz. Böylece bu tip kazalara neden olabilecek başka kişileri engellemeyi amaçlıyoruz” dedi.

Fransa Bisiklet Turu'nda akılalmaz olay! Sporcuların önüne pankartla atladı, zincirleme kazaya neden oldu - Resim : 3

Bu yıl 26 Haziran-18 Temmuz arasında düzenlenen organizasyonun Brest-Landerneau arasındaki 197,8 kilometrelik ilk etabında Julian Alaphilippe, 4 saat 39 dakika 5 saniyelik derecesiyle birinciliğe ulaştı ve sarı mayoyu ele geçirdi.

Fransa Bisiklet Turu zincirleme kaza